Sponsored Links

recente reacties

Don Berendsen
Waar is "wiite krijt" te koop, toko? Of gewoon va schoolbord krijt? Salam Don. gewoon bij de toko,...
Hans
Maar die salmonellaboosdoeners zitten niet in het eiwit maar op de schaal van het ei.
ronald
we hebbe het gemaakt.... wachten og even de marinade af. Saus is exiting.
Lucien
Leuk recept, maar rauwe eiwitten gebruiken is tricky omdat ze in dit gerecht niet worden verhit. De ...
Frank
Heel hartelijk dank voor dit recept . het smaakt heel erg lekker ,we missen Indonesia heel erg

User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active
 
Binagoongang Baboy
varkensvlees met bagoong
ingrediënten:
2 eetl olie
6 teentjes knoflook
2 sjalotten
1 kleine tomaat
750 gr varkensvlees
1/2 theel suiker
175 ml water
4 eetl bagoong alamang (vervang door nam pla / vissaus)
7 groene rawits, gekneusd

bereiding:
Snijd de knoflook fijn en de tomaat en de sjalotten grof. Snijd het vlees in blokjes. Verhit in een koekepn de olie en fruit hierin de knoflook en voeg de sjalotten toe en bak dit totdat de sjalotten glazig zijn geworden. Vervolgens de tomaat toevoegen en dit zachtjes verder bakken totdat de tomaat zacht is geworden. Vervolgens het vlee en de suiker toevoegen en bak dit rondom bruin in 10 minuten. Dan het water toevoegen en het geheel 30 minuten afgesloten verder laten stoven. Als laatste de bagoong en de rawits toevoegen en het geheel nog 15 minuten zachtjes laten sudderen en regelmatig roeren zodat de saus niet aanbrand en serveer.



Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 56 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
27997008