Sponsored Links

recente reacties

Jeroen wouters
hartstikke lekkere soep, echt van genoten. leuk en makkelijk om te maken
Hr. R. Geenen
Ik heb ondertussen wel een stuk of 100 recepten rendang gelezen en du uwe komt het dichts bij de ech...
winnie
100 ml kokosmelk is te weinig om een beslag te maken. Ik heb er ca 400 ml van gebruik voor het in ee...
Han
Deze smaak heb ik sinds 1976 niet meer geproefd. Heerlijk!
Jan-Roelof
Goochiedaddy, wij maken de Ikan Pepesan altijd alleen maar in de oven en dat gaat prima, zolang je d...

User Rating: 4 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar inactive
 
Ayam Goreng Asem Garem         
gebakken gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
2 serehstengels, gekneusd
2 jerut purut blaadjes
3 salam blaadjes
olie

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
3 theel trassi bakar
2 theel ketumbar
1 theel jinten
5 cm kunyit (kurkuma)
3 eetl asem
200 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng hierdoor de sereh, de jerut purut, de salam en de kip en laat dit tenminste 12 uur intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de stukken kip krokant en gaar.


Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 84 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
27190983