Sponsored Links

recente reacties

Jeroen wouters
hartstikke lekkere soep, echt van genoten. leuk en makkelijk om te maken
Hr. R. Geenen
Ik heb ondertussen wel een stuk of 100 recepten rendang gelezen en du uwe komt het dichts bij de ech...
winnie
100 ml kokosmelk is te weinig om een beslag te maken. Ik heb er ca 400 ml van gebruik voor het in ee...
Han
Deze smaak heb ik sinds 1976 niet meer geproefd. Heerlijk!
Jan-Roelof
Goochiedaddy, wij maken de Ikan Pepesan altijd alleen maar in de oven en dat gaat prima, zolang je d...

User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active
 
Ayam Panggang Kecap
geroosterde kip in zoetzure ketjapsaus         

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 eetl olie
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1 eetl limoensap
100 ml water
zout naar smaak
peper naar smaak

Cara membuat:
bereiding
Splijt de kip open en wrijf deze in met peper en zout. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalloten voor 2 minuten. Voeg dan de kecap, de palmsuiker, het limoensap en het water toe. Voeg vervolgens de kip toe en stoof de kip zachtjes voor 60 minuten. Eventueel wat water en kecap toevoegen als het te droog wordt. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje voor 15 minuten en snijd de kip in stukken. Giet de saus over de kip en serveer.


Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 74 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
27230212