Sponsored Links

recente reacties

Dede
Ik hb het altijd van oma geleerd om na het koken van de kip, dit eerst samen met de kruiden aan te b...
raph
Goed recept, teveel knoflook echter, overheerst en je stinkt als een bunzing de volgende dag. 2 tene...
Nona
Dank u wel,voor uw heerlijke recept!
Sandra
Dit is precies wat ik zocht. Het is heerlijk en ik wil hier iemand mee verrassen. Ga als het mij luk...
Richard
Heerlijk recept. goed de voorbereiding volgen en dan ff doorwerken op het moment dat je gaat bakken....

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Pantolo pamarasan
speklapjes in zwarte saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr speklappen
2 citroenen (sap)
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 rawits
6 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
3 serehstengels, gekneusd
5 lente-uitjes
5 eetl. olie
100 gr wortelen
50 gr kluwekpitten (pamarasan)
500 ml water
zout naar smaak

Bereiding:
Rasp de wortelen. Snijd het vlees in blokjes en meng dit met het citroensap. Laat het vervolgens 1 uur staan. Snijd de knoflook, de sjalotten, de lente-uitjes, de lomboks en de rawits fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de lomboks, de rawits en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de gember, de wortelen en de kluwek toe en bak dit nog 2 minuten. Dan het water toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens het zout, het vlees en de lente-uitjes toevoegen en alles nog 30-35 minuten laten sudderen.



Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 41 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
29512758