Sponsored Links

recente reacties

leon
Hoi. Trouwens een leuke site hebben jullie. Ga er zeker vaker iets uit maken. Een vraag over het rec...
AmilianO
Probeer dit gerecht eens te maken van ossestaart vlees. Mijn inziens veeeel smakelijker. Wel veel la...
hills
Wij hebben deze menudo gemaakt met 250gr lever , geen varkensvlees , geen kikkererten en 6 ...
Barbara Metz
Het kan in de vriezer! Als je 24 u vantevoren buiten de koeling laat ontdooien,dan wikkel je het in ...
Rebacaatje
Dit is echt lekker. Op het eind wat sambal erdoor gedaan. Heerlijk. Zoet met klein beetje pit

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Empal Jawa
gemarineerd gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. rundvlees
3 eetl. tamarindesap
4 eetl. water
zout en peper naar smaak
8 eetl. olie

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
3 sjalotten
3 cm gember (jahe/djahé)
3 groene lomboks (Spaanse pepers)
4 theel. ketoembar
1 theel. gula jawa (palmsuiker)

Taburan:
garnering:
Bawang goreng (gebakken uitjes)

Cara membuat:
bereiding:

Snijd het vlees in reepjes van 8x2,5cm lengte. Wrijf of maal de knoflook, de sjalotten, de gember, de lomboks, de ketoembar en de gula djawa tot een boemboe (pasta). Meng de boemboe met het zout en peper en de tamarindesap. Wrijf vervolgens de reepjes vlees in met dit mengsel en laat dit tenminste 1 uur marineren.
Verhit een wok/wadjan en leg daarin het vlees en schenk het water erbij. Smoor het vlees op een laag vuur totdat het vocht is verdampt. Haal daarna het vlees uit de wok/wadjan.Doe vervolgens de olie in de wok/wadjan en bak daarin de reepjes vlees krokant en gaar.
Garneer het vlees met de bawang goreng.



Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 157 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
31575680