logo

Recente Reacties

Sambal Goreng Daging Cincang
gehakballetjes in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 g rundergehakt
1 ei
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
olie
3 salam blaadjes
3 asam kandis
100 gr pinda's
100 gr petehbonen
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
8 kemirinoten
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
4 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met het zout en en ei goed doorelkaar. Voor van het mengsel kleine gehaktballetjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de balletjes goudbruin. Schep deze daarna uit de olie maar houd de balletjes warm. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fruit de boemboe samen met de sereh, de asem kandis en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de petehbonen en de pinda's toe en bak dit voor 1 minuut. Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit zachtjes 2 minuten sudderen. Dan de balletjes toevoegen, de asam kandis verwijderen en serveren.

Add comment

Submit

who is online

We have 1791 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 45019583