Sponsored Links

recente reacties

Jeroen wouters
hartstikke lekkere soep, echt van genoten. leuk en makkelijk om te maken
Hr. R. Geenen
Ik heb ondertussen wel een stuk of 100 recepten rendang gelezen en du uwe komt het dichts bij de ech...
winnie
100 ml kokosmelk is te weinig om een beslag te maken. Ik heb er ca 400 ml van gebruik voor het in ee...
Han
Deze smaak heb ik sinds 1976 niet meer geproefd. Heerlijk!
Jan-Roelof
Goochiedaddy, wij maken de Ikan Pepesan altijd alleen maar in de oven en dat gaat prima, zolang je d...

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive
 

Angeun Lada
Rundvlees met bamboe in een kruidige saus


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
250 gr rundvlees
250 gr runder hart
250 gr runder lever
200 gr bamboe scheuten
2 tomaten
1000 ml water
3 kecombrang
2 serehstengels
1 theel palmsuiker
1 theel zout
3 eetl olie

Haluskan:
Bumbu:
5 rode lomboks
7 rode sjalotjes
4 teentjes knoflook
½ theel ketumbar
2 cm kencur
3 cm kunyit
2 cm jahe
4 kemirie noten
½ theel trasi

Cara membuat:
Bereiding;
Kook het hart en de lever gaar in het water en snijd al het vlees in stukjes. Snijd de kecombrang en de tomaten in stukjes, de bamboe in reepjes en kneus de sereh. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de sereh en de kecombrang toe en bak dit nog 3 minuten. Vervolgens de bouillon toevoegen en laat het zachtjes 1 uur sudderen. Dan de bamboe scheuten, de tomaten, het zout en de palmsuiker toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden.




Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 59 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
27207337