stokvis in een pittige zure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr stokvis of ikan peda
3 theel asem
125-150 ml santen asli (dikke kokosmelk)
4 eetl olie
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 rode lomboks
5 teentjes knoflook
4 sjalotten
1/2 eetl suiker
Cara membuat:
bereiding:
week eerst de stokvis voor 30 minuten in de kokosmelk. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Stamp daarna de stokvis fijn en bewaar het vocht. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de stokvis toe en bak dit nog 5 minuten. Vervolgens de asem en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes stoven totdat de vis gaar is.
ingrediënten:
150 gr stokvis of ikan peda
3 theel asem
125-150 ml santen asli (dikke kokosmelk)
4 eetl olie
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 rode lomboks
5 teentjes knoflook
4 sjalotten
1/2 eetl suiker
Cara membuat:
bereiding:
week eerst de stokvis voor 30 minuten in de kokosmelk. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Stamp daarna de stokvis fijn en bewaar het vocht. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de stokvis toe en bak dit nog 5 minuten. Vervolgens de asem en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes stoven totdat de vis gaar is.