Gemengde groenten in pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
75 gr witte kool
75 gr kousenband
1 tomaat
1 komkommer
1 bos kangkung
100 gr taugé,
zout naar smaak
100 gr gekookte mie
Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
200 gr pinda's
1 theel, asem
1 eetl. water
4 cm kencur
6 rawits,
1 theel, trasi bakar
2 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)
50 ml water
zout naar smaak
Tabuaran:
garnering;
citroenbasilicum / kemangi
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de groenten in smalle reepjes, stukjes en partjes. Blancheer de kousenband, de kangkung en de taugé afzonderlijk voor 3 minuten in water met zout en dompel de groenten daarna in koud water en laat deze groenten vervolgens uitlekken. Wrijf de ingrediënten voor de saus fijn tot een boemboe. Meng de asem met de eetl water en meng dit samen het overige water door de boemboe tot een saus.
Schep de mie op een schaal en verdeel hierover de groenten en giet de pindasaus over de groenten. Garneer het vervolgens met de basilicumblaadjes.
ingrediënten:
75 gr witte kool
75 gr kousenband
1 tomaat
1 komkommer
1 bos kangkung
100 gr taugé,
zout naar smaak
100 gr gekookte mie
Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
200 gr pinda's
1 theel, asem
1 eetl. water
4 cm kencur
6 rawits,
1 theel, trasi bakar
2 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)
50 ml water
zout naar smaak
Tabuaran:
garnering;
citroenbasilicum / kemangi
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de groenten in smalle reepjes, stukjes en partjes. Blancheer de kousenband, de kangkung en de taugé afzonderlijk voor 3 minuten in water met zout en dompel de groenten daarna in koud water en laat deze groenten vervolgens uitlekken. Wrijf de ingrediënten voor de saus fijn tot een boemboe. Meng de asem met de eetl water en meng dit samen het overige water door de boemboe tot een saus.
Schep de mie op een schaal en verdeel hierover de groenten en giet de pindasaus over de groenten. Garneer het vervolgens met de basilicumblaadjes.