Sup Lobak
Soep van rettich
Bahan-Bahan:
1 kleine rettich
1 teentje knoflook
2 cm jahe
¼ theel nootmuskaat
¼ theel kaneel
1 theel zout
3 eetl kecap manis
¼ theel palmsuiker
800 ml water
2 eetl olie
Pelengkap:
Vulling:
250 gekookte kip
4 stukje tempé goreng
1 stengel bleekselderij
1 ui
2 tomaten
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de rettich in dunne reepjes (lucifers). Snijd de knoflook en de jahe fijn. Versnipper de kip en snijd de bleekselderij en de ui in dunnen plakjes en de tomaten in partjes. Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de nootmuskaat, de kaneel, de palmsuiker en de kecap toe gevolgd door het water en breng het aan de kook. Dan de rettich toevoegen en kort zachtjes laten sudderen totdat de rettich gaar is.
Verdeel de kip, de tempé, de bleekselderij, de ui en de tomaten over de kommen en schep de soep erover en serveer.