Sponsored Links

recente reacties

Kokkieblanda
gemakshalve: cocktailprikkers, normaal gemaakt van bambu
Niels
Wat wordt er in dit recept precies bedoel met Biting? En hoe ziet het eruit. Alvast dank
Paul
Volgens Hilbert in Indisch kook en leesboek (1992)wordt rawon gegeten met rijst of lontong waarover ...
Don Berendsen
Waar is "wiite krijt" te koop, toko? Of gewoon va schoolbord krijt? Salam Don. gewoon bij de toko,...
Hans
Maar die salmonellaboosdoeners zitten niet in het eiwit maar op de schaal van het ei.

User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active
 
Cager telur
gefrituurde eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 hardgekookte eieren
150 g witte kool
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm laos, gekneusd
olie
50 ml water
1 eetl. azijn
1 eetl. suiker
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 kemirinootjes
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Pel de eieren en kerf deze enkele malen in. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in fijne plakjes en de kool in reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze grof. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken. Bak dan de eieren goudbruin. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Fruit hierin de boemboe voor 3 minuten, dan de laos en het water toevoegen. Vervolgens als het kookt, de azijn, de kool, de suiker, het zout en de lomboks toevoegen en dit 2 minuten koken. Dan de eieren toevoegen en goed omscheppen. Even laten staan en dan bestrooien met de gebakken sjalotten en knoflook.



Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 91 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
28075467