Sponsored Links

recente reacties

Kokkieblanda
gemakshalve: cocktailprikkers, normaal gemaakt van bambu
Niels
Wat wordt er in dit recept precies bedoel met Biting? En hoe ziet het eruit. Alvast dank
Paul
Volgens Hilbert in Indisch kook en leesboek (1992)wordt rawon gegeten met rijst of lontong waarover ...
Don Berendsen
Waar is "wiite krijt" te koop, toko? Of gewoon va schoolbord krijt? Salam Don. gewoon bij de toko,...
Hans
Maar die salmonellaboosdoeners zitten niet in het eiwit maar op de schaal van het ei.

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive
 
Orem Orem
Tahu, tempe en garnalen in pittige saus
          
Bahan-bahan;
ingrediënten:
450 gr tahu/tofu
450 gr tempe
2 lente-uitjes
3 belimbing wuluh (zure stervrucht)
3 rode lomboks
3 groene lomboks
4 cm laos, gekneusd
200 ml water
3 jeruk purut blaadjes
150 gr gepelde garnalen
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
3 kemirinoten
1 theel, ketumbar
1/2 theel, suiker
6 sjalotten
4 teentjes knoflook,
7 rode rawits
3 cm kencur

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en de tempe in blokjes. Snijd de lente-uit grof en de belimbing in plakjes. Snijd de lomboks grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok het water en voeg de tahu en tempe aan toe samen met de boemboe de laos en de jeruk purut en laat dit 5 minuten koken. Voeg dan de lomboks, de belimbing, de lente-ui, het zout, de garnalen en de kokosmelk toe en laat het geheel nog 8 minuten zachtjes sudderen.


Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 75 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
28092278