Sponsored Links

recente reacties

Jeroen wouters
hartstikke lekkere soep, echt van genoten. leuk en makkelijk om te maken
Hr. R. Geenen
Ik heb ondertussen wel een stuk of 100 recepten rendang gelezen en du uwe komt het dichts bij de ech...
winnie
100 ml kokosmelk is te weinig om een beslag te maken. Ik heb er ca 400 ml van gebruik voor het in ee...
Han
Deze smaak heb ik sinds 1976 niet meer geproefd. Heerlijk!
Jan-Roelof
Goochiedaddy, wij maken de Ikan Pepesan altijd alleen maar in de oven en dat gaat prima, zolang je d...

User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive
 
Orem Orem
Tahu, tempe en garnalen in pittige saus
          
Bahan-bahan;
ingrediënten:
450 gr tahu/tofu
450 gr tempe
2 lente-uitjes
3 belimbing wuluh (zure stervrucht)
3 rode lomboks
3 groene lomboks
4 cm laos, gekneusd
200 ml water
3 jeruk purut blaadjes
150 gr gepelde garnalen
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
3 kemirinoten
1 theel, ketumbar
1/2 theel, suiker
6 sjalotten
4 teentjes knoflook,
7 rode rawits
3 cm kencur

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en de tempe in blokjes. Snijd de lente-uit grof en de belimbing in plakjes. Snijd de lomboks grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok het water en voeg de tahu en tempe aan toe samen met de boemboe de laos en de jeruk purut en laat dit 5 minuten koken. Voeg dan de lomboks, de belimbing, de lente-ui, het zout, de garnalen en de kokosmelk toe en laat het geheel nog 8 minuten zachtjes sudderen.


Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 104 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
27211221