Sponsored Links

recente reacties

leon
Hoi. Trouwens een leuke site hebben jullie. Ga er zeker vaker iets uit maken. Een vraag over het rec...
AmilianO
Probeer dit gerecht eens te maken van ossestaart vlees. Mijn inziens veeeel smakelijker. Wel veel la...
hills
Wij hebben deze menudo gemaakt met 250gr lever , geen varkensvlees , geen kikkererten en 6 ...
Barbara Metz
Het kan in de vriezer! Als je 24 u vantevoren buiten de koeling laat ontdooien,dan wikkel je het in ...
Rebacaatje
Dit is echt lekker. Op het eind wat sambal erdoor gedaan. Heerlijk. Zoet met klein beetje pit

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Gay Ning Takia
gestoomde gekruide kip

Ingrediënten:
1 kip
4 serehstengels
10 jerut purut / kaffir lime blaadjes
5 cm laos
6 sjalotten
5 teentje knoflook
1 theel peperkorrels
3 eetl kecap asin
1 theel zout
bananen bladeren

Bereiding:

Stamp de knoflook, de peper en het zout grof en meng dit met de kecap. Wrijf hiermee de kip zowel binnen als buiten in en laat het 90 minuten intrekken. Snijd de laos in stukken, de sjalotten grof en de sereh in stukken. Vul hiermee de kip samen met de jerut purut blaadjes. Plaats de kip op bananenbladeren en stoom het in 2 uur gaar. Besprenkel de kip regelmatig met het vrijkomen vocht dat op de bananenbladeren wordt opgevangen.


Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
  • No comments found

who is online

We have 146 guests and no members online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Articles View Hits
31601346