banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Pittige aubergine

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Pittige aubergine

Ingrediënten:
450 g aubergine, gewassen
2 theel zout
3 eetl olie
3 teentjes knoflook, geperst
3 cm gemberwortel (jahe/djahé), fijngehakt
2 sjalotten, in halve ringen gesneden
1 lombok (Spaanse peper), fijngesneden
2 eetl donkere sojasaus
1 eetl hoisinsaus
1/2 theel chilisaus
1 eetl gula jawa of bruine basterdsuiker
1 eetl wijnazijn
1 theel Szenchuanpeper
300 ml groentebouillon

Bereiding:
Snijd een grote aubergine in blokjes. Leg daarna de aubergine in een vergiet en strooi er zout over. Laat de aubergine 30 minuten staan, hierdoor verdwijnt de bitterheid van de aubergine.
Spoel de aubergine daarna af onder koud stromend water en dep het droog met keukenpapier.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de knoflook, de gember, de sjalotten en de lombok voor 30 seconden. Voeg dan de aubergine toe en bak dit mengsel 1-2 minuten.
Voeg vervolgens de sojasaus, de hoisinsaus, de chilisaus, de gula jawa, de azijn, de peper en de bouillon toe en laat het het mengsel zonder deksel 10 minuten zachtjes stoven, totdat de aubergine gaar is. Laat de saus een beetje indikken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 54 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40558036