Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Chongqing Kip - zeer pittige gebakken kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Chongqing Kip
zeer pittige gebakken kip

Ingrediënten:
600 gr kipfilet (of 1 kip in 20 stukken)
2 eetl Sichuan peperkorrels
5 cm jahe
6 teentjes knoflook
1 theel Shaoxing wijn
1/2 theel suiker
7-9 gedroogde pepers
2 eetl olie
 
Marinade:
1 theel olie
1 theel kecap
2 theel Shaoxing wijn
1 theel zout
1 theel maizena
 
Garnering:
2 lente-uitjes
 
Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de marinade. Snijd de kip in stukjes en meng dit met de marinade en laat dit tenminste 1 uur intrekken. Rasp de jahe en hak de knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in reepjes en breek de gedroogde pepers in stukken.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees goudbruin en schep uit de pan. Voeg dan de peperkorrels toe aan de pan en bak deze voor 2 minuten. Dan de jahe en de knoflook toevoegen en bak dit 1 minuut. Dan de gedroogd pepers toevoegen en bak het geheel 1 minuut verder.
Voeg dan de kip, de wijn en de suiker toevoegen en bak het geheel totdat het vocht is verdampt. Bestrooi het met de lente-uitjes en serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 50 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42433068