logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Chongqing Kip
zeer pittige gebakken kip

Ingrediënten:
600 gr kipfilet (of 1 kip in 20 stukken)
2 eetl Sichuan peperkorrels
5 cm jahe
6 teentjes knoflook
1 theel Shaoxing wijn
1/2 theel suiker
7-9 gedroogde pepers
2 eetl olie
 
Marinade:
1 theel olie
1 theel kecap
2 theel Shaoxing wijn
1 theel zout
1 theel maizena
 
Garnering:
2 lente-uitjes
 
Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de marinade. Snijd de kip in stukjes en meng dit met de marinade en laat dit tenminste 1 uur intrekken. Rasp de jahe en hak de knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in reepjes en breek de gedroogde pepers in stukken.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees goudbruin en schep uit de pan. Voeg dan de peperkorrels toe aan de pan en bak deze voor 2 minuten. Dan de jahe en de knoflook toevoegen en bak dit 1 minuut. Dan de gedroogd pepers toevoegen en bak het geheel 1 minuut verder.
Voeg dan de kip, de wijn en de suiker toevoegen en bak het geheel totdat het vocht is verdampt. Bestrooi het met de lente-uitjes en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 153 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180490