banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Chongqing Kip - zeer pittige gebakken kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Chongqing Kip
zeer pittige gebakken kip

Ingrediënten:
600 gr kipfilet (of 1 kip in 20 stukken)
2 eetl Sichuan peperkorrels
5 cm jahe
6 teentjes knoflook
1 theel Shaoxing wijn
1/2 theel suiker
7-9 gedroogde pepers
2 eetl olie
 
Marinade:
1 theel olie
1 theel kecap
2 theel Shaoxing wijn
1 theel zout
1 theel maizena
 
Garnering:
2 lente-uitjes
 
Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de marinade. Snijd de kip in stukjes en meng dit met de marinade en laat dit tenminste 1 uur intrekken. Rasp de jahe en hak de knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in reepjes en breek de gedroogde pepers in stukken.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees goudbruin en schep uit de pan. Voeg dan de peperkorrels toe aan de pan en bak deze voor 2 minuten. Dan de jahe en de knoflook toevoegen en bak dit 1 minuut. Dan de gedroogd pepers toevoegen en bak het geheel 1 minuut verder.
Voeg dan de kip, de wijn en de suiker toevoegen en bak het geheel totdat het vocht is verdampt. Bestrooi het met de lente-uitjes en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 228 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40570103