zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees
- Osen petai ampela - gekruide kippenmaagjes met petehbonen
- Sambal Ikan Kering
- ham en wintermeloen soep
- Aubergine en Tahu met chilibonen saus
- Rendang - rendang van rundvlees
- Ayam Masak Hijau - groene kip
- Sambal Lado Terasi Goreng - Gebakken sambal trasi
- Pepes Ayam Tahu - gestoomde kip met tahu in een pakketje
Chongqing Kip - zeer pittige gebakken kip


Chongqing Kip
zeer pittige gebakken kip
Ingrediënten:
600 gr kipfilet (of 1 kip in 20 stukken)
2 eetl Sichuan peperkorrels
5 cm jahe
6 teentjes knoflook
1 theel Shaoxing wijn
1/2 theel suiker
7-9 gedroogde pepers
2 eetl olie
Marinade:
1 theel olie
1 theel kecap
2 theel Shaoxing wijn
1 theel zout
1 theel maizena
Garnering:
2 lente-uitjes
Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de marinade. Snijd de kip in stukjes en meng dit met de marinade en laat dit tenminste 1 uur intrekken. Rasp de jahe en hak de knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in reepjes en breek de gedroogde pepers in stukken.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees goudbruin en schep uit de pan. Voeg dan de peperkorrels toe aan de pan en bak deze voor 2 minuten. Dan de jahe en de knoflook toevoegen en bak dit 1 minuut. Dan de gedroogd pepers toevoegen en bak het geheel 1 minuut verder.
Voeg dan de kip, de wijn en de suiker toevoegen en bak het geheel totdat het vocht is verdampt. Bestrooi het met de lente-uitjes en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.