Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 10 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Kou Shui Ji - 口水鸡 - gestoofde kip in een kruidige en pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kou Shui Ji - 口水鸡
gestoofde kip in een kruidige en pittige saus

Ingrediënten:
3 kippenpoten
1 lente-ui
5 cm jahe
1 eetl Shaoxing rijstwijn
water

Saus:
2 cm jahe, gehakt
5 teentjes knoflook, gehakt
4 eetl kippenbouillon
1 eetl lichte soja saus
1 eetl donkere rijstazijn
1/2 theel sesamzaad, geroosterd
1/4 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1 theel Sichuan peper

Garnering:
2 eetl pinda's of cashew noten
1 lente-ui
4 eetl chili olie
2 theel sesam zaad, geroosterd

Bereiding:
Snijd de jahe in 5 plakjes en de lente-ui doormidden. Leg de kippenpoten in een pan samen met de lente-ui, de jahe en de Shaoxing en vul de pan met water totdat de kip net onder staat. Breng het dan aan de kook en laat het op laag vuur voor 10 minuten afgesloten stoven. Verwijder de pan van het vuur en laat het afgeloten nog 10 minuten staan. Schep de kip uit de pan in een bak met koud water/ijsblokjes en laat het daarin 10 minuten afkoelen. Zet apart.

Rooster de pinda's/cashew noten droog in een pan op laag vuur totdat deze goudbruin worden. Nadat deze zijn afgekoeld, hak deze dan in kleine stukjes. Snijd de lente-ui fijn.
Meng de jahe, de knoflook, de bouillon, de kecap, de rijstazijn, het sesamzaad, het zout, de palmsuiker en de Sichuan peper goed door elkaar.

Verwijder de botten van de kip en snijd het vlees in 2 cm brede plakken. Schep de saus op een schaal en leg daarop de kip. Bestrooi de kip de pinda's/cashew noten en de lente-ui. Schep daarover de chili-olie en strooi de sesam-zaad erover.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 125 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41420281