zoeken
Recente reacties

19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Singkong Goreng - gebakken cassave
- Cram Cam
- Kaeng Hung Ley Muo - curry met varkensvlees
- Yum Ta Kai - pikante salade van vlees en garnalen met citroengras
- Kaow Soi Kai
- Kao Noom Fuktong Nerng - gestoomde pompoen
- Abon ayam bawang
- Bali bandeng - gebakken vis in een pittige rode saus
- Gang Pa Guy - "bos"kippensoep (2pp)
Kou Shui Ji - 口水鸡 - gestoofde kip in een kruidige en pittige saus


Kou Shui Ji - 口水鸡
gestoofde kip in een kruidige en pittige saus
Ingrediënten:
3 kippenpoten
1 lente-ui
5 cm jahe
1 eetl Shaoxing rijstwijn
water
Saus:
2 cm jahe, gehakt
5 teentjes knoflook, gehakt
4 eetl kippenbouillon
1 eetl lichte soja saus
1 eetl donkere rijstazijn
1/2 theel sesamzaad, geroosterd
1/4 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1 theel Sichuan peper
Garnering:
2 eetl pinda's of cashew noten
1 lente-ui
4 eetl chili olie
2 theel sesam zaad, geroosterd
Bereiding:
Snijd de jahe in 5 plakjes en de lente-ui doormidden. Leg de kippenpoten in een pan samen met de lente-ui, de jahe en de Shaoxing en vul de pan met water totdat de kip net onder staat. Breng het dan aan de kook en laat het op laag vuur voor 10 minuten afgesloten stoven. Verwijder de pan van het vuur en laat het afgeloten nog 10 minuten staan. Schep de kip uit de pan in een bak met koud water/ijsblokjes en laat het daarin 10 minuten afkoelen. Zet apart.
Rooster de pinda's/cashew noten droog in een pan op laag vuur totdat deze goudbruin worden. Nadat deze zijn afgekoeld, hak deze dan in kleine stukjes. Snijd de lente-ui fijn.
Meng de jahe, de knoflook, de bouillon, de kecap, de rijstazijn, het sesamzaad, het zout, de palmsuiker en de Sichuan peper goed door elkaar.
Verwijder de botten van de kip en snijd het vlees in 2 cm brede plakken. Schep de saus op een schaal en leg daarop de kip. Bestrooi de kip de pinda's/cashew noten en de lente-ui. Schep daarover de chili-olie en strooi de sesam-zaad erover.
gestoofde kip in een kruidige en pittige saus
Ingrediënten:
3 kippenpoten
1 lente-ui
5 cm jahe
1 eetl Shaoxing rijstwijn
water
Saus:
2 cm jahe, gehakt
5 teentjes knoflook, gehakt
4 eetl kippenbouillon
1 eetl lichte soja saus
1 eetl donkere rijstazijn
1/2 theel sesamzaad, geroosterd
1/4 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1 theel Sichuan peper
Garnering:
2 eetl pinda's of cashew noten
1 lente-ui
4 eetl chili olie
2 theel sesam zaad, geroosterd
Bereiding:
Snijd de jahe in 5 plakjes en de lente-ui doormidden. Leg de kippenpoten in een pan samen met de lente-ui, de jahe en de Shaoxing en vul de pan met water totdat de kip net onder staat. Breng het dan aan de kook en laat het op laag vuur voor 10 minuten afgesloten stoven. Verwijder de pan van het vuur en laat het afgeloten nog 10 minuten staan. Schep de kip uit de pan in een bak met koud water/ijsblokjes en laat het daarin 10 minuten afkoelen. Zet apart.
Rooster de pinda's/cashew noten droog in een pan op laag vuur totdat deze goudbruin worden. Nadat deze zijn afgekoeld, hak deze dan in kleine stukjes. Snijd de lente-ui fijn.
Meng de jahe, de knoflook, de bouillon, de kecap, de rijstazijn, het sesamzaad, het zout, de palmsuiker en de Sichuan peper goed door elkaar.
Verwijder de botten van de kip en snijd het vlees in 2 cm brede plakken. Schep de saus op een schaal en leg daarop de kip. Bestrooi de kip de pinda's/cashew noten en de lente-ui. Schep daarover de chili-olie en strooi de sesam-zaad erover.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.