Kou Shui Ji - 口水鸡
gestoofde kip in een kruidige en pittige saus
Ingrediënten:
3 kippenpoten
1 lente-ui
5 cm jahe
1 eetl Shaoxing rijstwijn
water
Saus:
2 cm jahe, gehakt
5 teentjes knoflook, gehakt
4 eetl kippenbouillon
1 eetl lichte soja saus
1 eetl donkere rijstazijn
1/2 theel sesamzaad, geroosterd
1/4 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1 theel Sichuan peper
Garnering:
2 eetl pinda's of cashew noten
1 lente-ui
4 eetl chili olie
2 theel sesam zaad, geroosterd
Bereiding:
Snijd de jahe in 5 plakjes en de lente-ui doormidden. Leg de kippenpoten in een pan samen met de lente-ui, de jahe en de Shaoxing en vul de pan met water totdat de kip net onder staat. Breng het dan aan de kook en laat het op laag vuur voor 10 minuten afgesloten stoven. Verwijder de pan van het vuur en laat het afgeloten nog 10 minuten staan. Schep de kip uit de pan in een bak met koud water/ijsblokjes en laat het daarin 10 minuten afkoelen. Zet apart.
Rooster de pinda's/cashew noten droog in een pan op laag vuur totdat deze goudbruin worden. Nadat deze zijn afgekoeld, hak deze dan in kleine stukjes. Snijd de lente-ui fijn.
Meng de jahe, de knoflook, de bouillon, de kecap, de rijstazijn, het sesamzaad, het zout, de palmsuiker en de Sichuan peper goed door elkaar.
Verwijder de botten van de kip en snijd het vlees in 2 cm brede plakken. Schep de saus op een schaal en leg daarop de kip. Bestrooi de kip de pinda's/cashew noten en de lente-ui. Schep daarover de chili-olie en strooi de sesam-zaad erover.
Zoeken
Laatst gelezen
- Soto ayam udang - garnalen kippensoep
- Ayam Peteh Kecap - kip met petehbonen
- Rangginang - Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes
- Daging Timor
- Uta Dada - kip in kokosmelksaus uit centraal Sulawesi
- Gangang Darat - gekruid gestoofd rundvlees met cassave
- Ayam Suwit Pedas - pittig gebakken dunne reepjes kip
- Garang Asem Kudus - in bananenblad gestoomde kip uit Kudus
- Abon Sapi
- Nasi Goerih Pontianak
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...