banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 8 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Kou Shui Ji - 口水鸡 - gestoofde kip in een kruidige en pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kou Shui Ji - 口水鸡
gestoofde kip in een kruidige en pittige saus

Ingrediënten:
3 kippenpoten
1 lente-ui
5 cm jahe
1 eetl Shaoxing rijstwijn
water

Saus:
2 cm jahe, gehakt
5 teentjes knoflook, gehakt
4 eetl kippenbouillon
1 eetl lichte soja saus
1 eetl donkere rijstazijn
1/2 theel sesamzaad, geroosterd
1/4 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1 theel Sichuan peper

Garnering:
2 eetl pinda's of cashew noten
1 lente-ui
4 eetl chili olie
2 theel sesam zaad, geroosterd

Bereiding:
Snijd de jahe in 5 plakjes en de lente-ui doormidden. Leg de kippenpoten in een pan samen met de lente-ui, de jahe en de Shaoxing en vul de pan met water totdat de kip net onder staat. Breng het dan aan de kook en laat het op laag vuur voor 10 minuten afgesloten stoven. Verwijder de pan van het vuur en laat het afgeloten nog 10 minuten staan. Schep de kip uit de pan in een bak met koud water/ijsblokjes en laat het daarin 10 minuten afkoelen. Zet apart.

Rooster de pinda's/cashew noten droog in een pan op laag vuur totdat deze goudbruin worden. Nadat deze zijn afgekoeld, hak deze dan in kleine stukjes. Snijd de lente-ui fijn.
Meng de jahe, de knoflook, de bouillon, de kecap, de rijstazijn, het sesamzaad, het zout, de palmsuiker en de Sichuan peper goed door elkaar.

Verwijder de botten van de kip en snijd het vlees in 2 cm brede plakken. Schep de saus op een schaal en leg daarop de kip. Bestrooi de kip de pinda's/cashew noten en de lente-ui. Schep daarover de chili-olie en strooi de sesam-zaad erover.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 38 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39518010