banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 18 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 28 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pekingeend
een klassieker
Ingrediënten:
1,8 kg eend
1750 ml kokend water
4 eetl heldere honing
2 theel donkere sojasaus
2 eetl sesamolie
125 ml hoisinsaus
125 gr kristalsuiker
125 ml water
reepjes wortel, om te garneren
Chinese pannenkoekjes, reepjes komkommer en lent-uitjes, om erbij te serveren

Bereiding:
Leg de eend op een rooster boven een braadslee en schenk er 1200 ml van het kokende water over. Gooi vervolgens dit water weg en dep de eend droog met keukenpapier. Leg dan de eend weer op het rooster en laat het een paar uur staan.
Meng vervolgens de honing, de rest van het water en de sojasaus en bestrijk de eend zowel van binnen en van buiten met dit mengsel. Bewaar overgebleven mengsel. Laat de eend nog 1 uur staan, totdat het glazuur droog geworden is. Bestrijk de eend nogeens met het mengsel, laat de eend weer drogen en vervolg al deze stappen tot alle glazuur op is.
Verwarm de olie, voeg de hoisinsaus, de suiker en het water toe en laat dit mengsel 2-3 minuten zachtjes koken tot het is ingedikt.
Bak dan de eend 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C, keer de eend om en bak de eend nog eens 20 minuten. Nog een keer omdraaien en bak de eend in 20-30 minuten gaar en knapperig. Haal vervolgens de eend uit de oven en laat de eend 10 minuten staan.
Verwarm ondertussen de pannenkoekjes in een stoompan, snijd het vel en het vlees in reepjes, garneer met de reepjes wortel en serveer met de pannenkoekjes, de saus, de reepjes komkommer en lent-uitjes.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36239941