Mala Chongqing kip
Ingrediënten:
4 kippendijen
25 gedroogde rode chili pepers
6 cm gember
1 bos-uitje
1/2 theel palmsuiker
1 eetl Sichuan peperkorrels
1/2 eetl rijstwijn
1/2 theel zout
1 eetl sesamzaad
1 theel sesamolie
750 ml olie
ingrediënten marinade:
1 eetl soja saus
1 eetl rijstwijn
1/2 theel peper
3 theel maizena
4 cm gember
1 lente-ui (groene deel)
Bereiding:
Snijd de kipo in kleine stukjes. Rasp de gember voor de marinade en snijd de lent-ui in dunne reepjes. Meng de ingrediënten voor de marinade samen met het vlees en laat 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en frituur de kip tot lichtbruin en schep eruit. Verhit daarna opnieuw de olie en frituur de kip voor de tweede keer totdat deze donderbruin is geworden en laat uitlekken.
Rasp de gember en snijd de bos0ui in kleine stukjes. Verhit in een pan 1/2 eetl olie en bak de peperkorrels totdat deze beginnen te geuren. Dan de chili pepers toevoegen samen met de gember en de lent-ui en bak dit zachtjes voor 1 minuut.
Dan op hoog vuur de kip, de rijstwijn en het zout toevoegen en roer goed. Dan de sesamzaad, de palmsuiker en de sesamolie toevoegen en meng goed. Serveer.