zoeken
Recente reacties

9 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Udang sayur
- Tumis Jamur Cabai Hijau - roerbak van oesterzwammen met groene peper
- Rempah-rempah
- Ayam Panggang Jakarta - geroosterde kip uit Jakarta
- Khao Paad Naam Prig - gebakken rijst met garnalen
- Telur Rempah - gekruide eieren in pittige saus
- Hobak Buchim 호박부침 - pannenkoekjes met courgette
- Pindang Udang Kacang Panjang - gestoofde garnalen met kousenband
- Dadar Goeleh
烧鸡 - geroosterde kip


烧鸡 - geroosterde kip
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
witte azijn
water
marinade:
5 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 lente-uitjes
1 eetl Shaoxing wijn / rijstwijn
125 ml soja saus
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
1/2 theel 5 kruiden poeder
Bereiding:
Maak de kip schoon en laat deze in water voor 15 minuten staan en laat daarna uitlekken. Wrijf de kip in met de azijn en laat dit 10 minuten intrekken en droog de kip daarna af.
Snijd de knoflook en de jahe fijn en de lente-ui in kleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en marineer hiermee de kip en laat dit voor 48 uur intrekken. Regelamtig de kip omdraaien in de marinade.
Haal de kip uit de marinade en laat deze op een oven rack op kamertemperatuur drogen. Duurt tussen de 2 en 4 uur. Het vel komt dan strak om de kip te zitten.
Verwarm een oven op 200 graden en bak de kip voor 30 minuten. Verlaag dn de temperatuur naar 120graden en bak nog de kip voor 20 minuten. Haal de kip uit de oven en laat dee voor 15 minuten rusten. Serveer de kip met een saus naar keuze.
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
witte azijn
water
marinade:
5 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 lente-uitjes
1 eetl Shaoxing wijn / rijstwijn
125 ml soja saus
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
1/2 theel 5 kruiden poeder
Bereiding:
Maak de kip schoon en laat deze in water voor 15 minuten staan en laat daarna uitlekken. Wrijf de kip in met de azijn en laat dit 10 minuten intrekken en droog de kip daarna af.
Snijd de knoflook en de jahe fijn en de lente-ui in kleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en marineer hiermee de kip en laat dit voor 48 uur intrekken. Regelamtig de kip omdraaien in de marinade.
Haal de kip uit de marinade en laat deze op een oven rack op kamertemperatuur drogen. Duurt tussen de 2 en 4 uur. Het vel komt dan strak om de kip te zitten.
Verwarm een oven op 200 graden en bak de kip voor 30 minuten. Verlaag dn de temperatuur naar 120graden en bak nog de kip voor 20 minuten. Haal de kip uit de oven en laat dee voor 15 minuten rusten. Serveer de kip met een saus naar keuze.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.