banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
烧鸡 - geroosterde kip

ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
witte azijn
water

marinade:
5 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 lente-uitjes
1 eetl Shaoxing wijn / rijstwijn
125 ml soja saus
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
1/2 theel 5 kruiden poeder

Bereiding:
Maak de kip schoon en laat deze in water voor 15 minuten staan en laat daarna uitlekken. Wrijf de kip in met de azijn en laat dit 10 minuten intrekken en droog de kip daarna af.
Snijd de knoflook en de jahe fijn en de lente-ui in kleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en marineer hiermee de kip en laat dit voor 48 uur intrekken. Regelamtig de kip omdraaien in de marinade.
Haal de kip uit de marinade en laat deze op een oven rack op kamertemperatuur drogen. Duurt tussen de 2 en 4 uur. Het vel komt dan strak om de kip te zitten.
Verwarm een oven op 200 graden en bak de kip voor 30 minuten. Verlaag dn de temperatuur naar 120graden en bak nog de kip voor 20 minuten. Haal de kip uit de oven en laat dee voor 15 minuten rusten. Serveer de kip met een saus naar keuze.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248979