1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Kong Pao Kai
kip met groenten en pinda's

Ingrediënten:
500 gr kipfilet
125 gr pinda's
7 gedroogde rode chilipepers
1/4 theel gehakte gedroogde chili pepers (vlokken)
2 teentjes knoflook
4 eetl olie
1 groene paprika
1 rode paprika
125 gr bamboescheuten
125 gr water kastanjes
4 lenteuitjes

ingrediënten marinade:
2 eetl oestersaus
2 eetl rijstwijn
1 theel maizena

ingrediënten saus:
2 eetl kecap asin
2 eetl rijstazijn
4 eetl kippenbouillon
1 theel palmsuiker
2 teentjes knoflook
1 theel maizena
1 theel sesam olie

Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer hiermee het vlees voor tenminste 45 minuten. Snijd de parika's in stukjes, de bamboescheuten in reepjes en de waterkastanjes in plakjes. Snijd de lenteuitjes in 3 cm lange stukjes en hak de knoflook fijn.Wrijf of maal de knoflook voor de saus fijn tot een pasta en meng dit met de overige ingrediënten voor de saus.
Verhit in een wok de olie en bak hierin de knoflook, de chilipepers en de pinda's voor 30 seconden. Voeg dan het vlees en de marinade toe en bak dit voor 4 minuten. Vervolgens de groenten toevoegen en nog 3 minuten bakken. Dan de saus toevoegen en nog 1 minuut laten koken totdat de saus in ingedikt en serveer.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters

People in this conversation

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34531929