zoeken
Recente reacties



Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.



Laatst gelezen
- Sate Menado - sate van varkensvlees uit Menado
- Sateh pusut siap - saté van kipgehakt
- Base wangenan - Balinese basis boemboe
- Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Sate Klopo Surabaya - sate van rundvlees gekruid met kokos
- Sangsang - Gekruid varkensvlees
- Satee Kai - saté van kip
- Sambal Goreng Betawi Asem Manis 2
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
Lu sun Niu Rou Si - asperges met reepjes rundvlees


Lu sun Niu Rou Si
asperges met reepjes rundvlees
Ingrediënten:
250 gr mager rundvlees
350 gr groene asperges
5 teentjes knoflook
2 lentje uitjes
3 eetl arachide olie
marinade:
1 eetl kecap manis (donkere kecap)
1 eetl kecap asin (lichte kecap)
1 eetl rijstwijn
1 eetl maizena
saus:
2 eetl bouillom
1 eetl rijstwijn
1 eetl kacap asin (lichte kecap)
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
garnering:
julienne gesneden wortel
sesam olie
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en halveer de asperges schuin. Snijd de lente uitjes schuin in stukjes.
Meng het vlees met de ingrediënten voor de marinade en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een wok de olie en bak het vlees in 2 minuten bruin en schep uit de pan. Voeg dan de knoflook, de lente uitjes en de asperges toe en bak dit voor 2 minuten. Dan de ingredienten voor de saus toevoegen en bak dit totdat het vocht vrijwel is verdwenen. Schep het vlees erdoor en schep het op een schaal.
Besprenkel het met wat sesam olie en garneer met reepjes wortel.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Be the first to comment.