zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Kakap Goreng Kecap - zeebaars in kecap saus
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Ayam Goreng Air Kelapa - gemarineerde gestoofde gebakken kip
- Ikan Kuah Belimbing - gestoofde vis in gekruide bouillon
- Gulai Ayam - kip in een curry saus
- Sapi Kerrie - rundvlees met kerrie
- Sambal Lombok 2
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Phat Phet Tua Fak Jao - rundvlees met kouseband
- Sate Ayam Ubud - kipsate uit Bali
Mapo Tofu - 麻婆豆腐 - tahu gestoofd in een aromatische en pittige saus


Mapo Tofu - 麻婆豆腐
tahu gestoofd in een aromatische en pittige saus
Ingrediënten:
600 gr zachte tahu/tofu
1/2 theel zout
water
Ingrediënten saus:
2 cm jahe
100 gr gehakt
1 theel Shaoxing rijstwijn
2 eetl Sichuan chili bonenpasta (Doubanjiang)
1 eetl gefermenteerde zwarte bonen
1 eetl chili poeder
5 teentjes knoflook
500 ml water of bouillon
2 eetl maizena + 3 eetl water
2 eetl olie
Garnering:
1 lente-ui, fijn gesneden
1/2 theel Sichuan peper, gemalen
Bereiding:
Hak de jahe fijn. Spoel de zwarte bonen en hak deze fijn. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tahu in blokjes.
Verhit in een pan het water samen met de tahu en het zout en kook het zachtjes voor 3 minuten. Giet daarna af en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de jahe voor 10 seconden. Voeg dan het gehakt en de rijstwijntoe en bak het vlees rul en totdat het van kleur verandert. Dan de knoflook, de zwarte bonen, de chili poeder en de Sichuan chili bonen pasta toe en meng goed en bak het voor 3 minuten.
Dan het water toevoegen en breng het aan de kook. voeg dan de tahu toe en kook het totdat het vocht 1/3 is verminderd. Dan de helft van de maizena oplossing toevoegen en kook het verder voor 10 seconden. Meng dan de overige helft erdoor en roer totdat de saus indikt. Strooi dan de lente-ui en de Sichuan peper erover en serveer.
tahu gestoofd in een aromatische en pittige saus
Ingrediënten:
600 gr zachte tahu/tofu
1/2 theel zout
water
Ingrediënten saus:
2 cm jahe
100 gr gehakt
1 theel Shaoxing rijstwijn
2 eetl Sichuan chili bonenpasta (Doubanjiang)
1 eetl gefermenteerde zwarte bonen
1 eetl chili poeder
5 teentjes knoflook
500 ml water of bouillon
2 eetl maizena + 3 eetl water
2 eetl olie
Garnering:
1 lente-ui, fijn gesneden
1/2 theel Sichuan peper, gemalen
Bereiding:
Hak de jahe fijn. Spoel de zwarte bonen en hak deze fijn. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tahu in blokjes.
Verhit in een pan het water samen met de tahu en het zout en kook het zachtjes voor 3 minuten. Giet daarna af en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de jahe voor 10 seconden. Voeg dan het gehakt en de rijstwijntoe en bak het vlees rul en totdat het van kleur verandert. Dan de knoflook, de zwarte bonen, de chili poeder en de Sichuan chili bonen pasta toe en meng goed en bak het voor 3 minuten.
Dan het water toevoegen en breng het aan de kook. voeg dan de tahu toe en kook het totdat het vocht 1/3 is verminderd. Dan de helft van de maizena oplossing toevoegen en kook het verder voor 10 seconden. Meng dan de overige helft erdoor en roer totdat de saus indikt. Strooi dan de lente-ui en de Sichuan peper erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.