Recente Reacties

Mapo Tofu - 麻婆豆腐
tahu gestoofd in een aromatische en pittige saus

Ingrediënten:
600 gr zachte tahu/tofu
1/2 theel zout
water

Ingrediënten saus:
2 cm jahe
100 gr gehakt
1 theel Shaoxing rijstwijn
2 eetl Sichuan chili bonenpasta (Doubanjiang)
1 eetl gefermenteerde zwarte bonen
1 eetl chili poeder
5 teentjes knoflook
500 ml water of bouillon
2 eetl maizena + 3 eetl water
2 eetl olie

Garnering:
1 lente-ui, fijn gesneden
1/2 theel Sichuan peper, gemalen

Bereiding:
Hak de jahe fijn. Spoel de zwarte bonen en hak deze fijn. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tahu in blokjes.
Verhit in een pan het water samen met de tahu en het zout en kook het zachtjes voor 3 minuten. Giet daarna af en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de jahe voor 10 seconden. Voeg dan het gehakt en de rijstwijntoe en bak het vlees rul en totdat het van kleur verandert. Dan de knoflook, de zwarte bonen, de chili poeder en de Sichuan chili bonen pasta toe en meng goed en bak het voor 3 minuten.
Dan het water toevoegen en breng het aan de kook. voeg dan de tahu toe en kook het totdat het vocht 1/3 is verminderd. Dan de helft van de maizena oplossing toevoegen en kook het verder voor 10 seconden. Meng dan de overige helft erdoor en roer totdat de saus indikt. Strooi dan de lente-ui en de Sichuan peper erover en serveer.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42583242