logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Mapo Tofu - 麻婆豆腐
tahu gestoofd in een aromatische en pittige saus

Ingrediënten:
600 gr zachte tahu/tofu
1/2 theel zout
water

Ingrediënten saus:
2 cm jahe
100 gr gehakt
1 theel Shaoxing rijstwijn
2 eetl Sichuan chili bonenpasta (Doubanjiang)
1 eetl gefermenteerde zwarte bonen
1 eetl chili poeder
5 teentjes knoflook
500 ml water of bouillon
2 eetl maizena + 3 eetl water
2 eetl olie

Garnering:
1 lente-ui, fijn gesneden
1/2 theel Sichuan peper, gemalen

Bereiding:
Hak de jahe fijn. Spoel de zwarte bonen en hak deze fijn. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tahu in blokjes.
Verhit in een pan het water samen met de tahu en het zout en kook het zachtjes voor 3 minuten. Giet daarna af en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de jahe voor 10 seconden. Voeg dan het gehakt en de rijstwijntoe en bak het vlees rul en totdat het van kleur verandert. Dan de knoflook, de zwarte bonen, de chili poeder en de Sichuan chili bonen pasta toe en meng goed en bak het voor 3 minuten.
Dan het water toevoegen en breng het aan de kook. voeg dan de tahu toe en kook het totdat het vocht 1/3 is verminderd. Dan de helft van de maizena oplossing toevoegen en kook het verder voor 10 seconden. Meng dan de overige helft erdoor en roer totdat de saus indikt. Strooi dan de lente-ui en de Sichuan peper erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 151 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180490