banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 14 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 25 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Witvis uit Szechuan
 
Ingrediënten:
350 gr witvisfilet
1 klein ei, losgeklopt
3 eetl bloem
4 eetl droge witte wijn
3 eetl lichte sojasaus
plantaardige olie, om in te frituren
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 cm gember (jahe/djahé), fijngehakt
2 sjalotten, fijngesnipperd
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 verse rode lombok (Spaanse peper), fijngesneden
3 lente-uitjes, fijngesneden
1 theel rijstwijnazijn
1/2 theel Szechuanpeper
175 ml visbouillon
1 theel kristalsuiker
1 theel maïzena
2 theel water
bladselderij, om te garneren

Bereiding:
Snijd de vis in blokjes van 4 cm. Meng in een kom het ei, de bloem, de wijn en 1 eetlepel van de sojasaus en maak daarvan een beslag. Wentel dan de vis in het beslag. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur porties vis in 2 minuten goudbruin. Laat de vis op keukenpapier uitlekken.
Schenk alle olie, op 1 eetlepel na, in de wok/wadjan en bak hierin de knoflook, de gember, de ui, de selderij, de lombok en de lente-uitjes 1-2 minuten. Voeg dan de rest van de sojasaus en de azijn toe.
Dan de Szechuangpeper, de visbouillon en de suiker toevoegen. Maak vervolgens een papje van de maïzena en het water en roer dit door de bouillon. Breng het mengsel aan de kook en laat dit al roerend 1 minuut koken tot de saus is ingedikt. Dan de visblokjes weer in de wok scheppen, verwarm dit nog voor 1-2 minuten en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36490457