1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 27 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 1 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 4 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Witvis uit Szechuan
 
Ingrediënten:
350 gr witvisfilet
1 klein ei, losgeklopt
3 eetl bloem
4 eetl droge witte wijn
3 eetl lichte sojasaus
plantaardige olie, om in te frituren
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 cm gember (jahe/djahé), fijngehakt
2 sjalotten, fijngesnipperd
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 verse rode lombok (Spaanse peper), fijngesneden
3 lente-uitjes, fijngesneden
1 theel rijstwijnazijn
1/2 theel Szechuanpeper
175 ml visbouillon
1 theel kristalsuiker
1 theel maïzena
2 theel water
bladselderij, om te garneren

Bereiding:
Snijd de vis in blokjes van 4 cm. Meng in een kom het ei, de bloem, de wijn en 1 eetlepel van de sojasaus en maak daarvan een beslag. Wentel dan de vis in het beslag. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur porties vis in 2 minuten goudbruin. Laat de vis op keukenpapier uitlekken.
Schenk alle olie, op 1 eetlepel na, in de wok/wadjan en bak hierin de knoflook, de gember, de ui, de selderij, de lombok en de lente-uitjes 1-2 minuten. Voeg dan de rest van de sojasaus en de azijn toe.
Dan de Szechuangpeper, de visbouillon en de suiker toevoegen. Maak vervolgens een papje van de maïzena en het water en roer dit door de bouillon. Breng het mengsel aan de kook en laat dit al roerend 1 minuut koken tot de saus is ingedikt. Dan de visblokjes weer in de wok scheppen, verwarm dit nog voor 1-2 minuten en serveer.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35980423