Lut Gee Hoong Shiu Ju Yook
varkensvlees met kastanjes
Ingrediënten:
750 gr buikspek (mager)
650 ml heet water
125 gr gedroogde kastanjes
3 teentjes knoflook
1 theel zout
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl lichte sojasaus
2 theel maizena + 2 eetl water
1 lente-ui
2 eetl olie
heet water
Bereiding:
Week de kastanjes in heet water voor 30 minuten. Laat het daarna uitlekken en herhaal het. Snijd de knoflook fijn en meng het met het zout. Snijd de lente-ui fijn. Snijd het vlees in blokjes. Meng de knoflook met de soja saus, de rijstwijn en het vlees en laat dit tenminste 60 minuten marineren.
Verhit in een pan de olie en voeg het vlees toe en roerbak dit voor 3 minuten totdat het bruin wordt. Dan de kastanjes toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en zachtjes afgesloten laten sudderen voor 40 minuten.
Dan de maizena oplossing toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt tot 250 ml. Strooi dan de lente-ui erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Hati Ayam 2 - Gekruide kippenlevertjes
- Bebek bali - balinese eend
- Dendeng Gepuk - krokant gebakken stukje geitenvlees
- Bening Bayam Jagung Manis - gestoofde spinazie met mais
- Yue Sheung Tong - basis visbouillon
- Patjri Belimbing - stervrucht in saus
- Es timun jeruk nipis - verfrissende komkommer drank met citroen
- Acar Brambang - atjar ui
- Ayam Besengeh
- Rendang kambing - gekruid geitenvlees
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!