banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hong Shao Shi Zi Tou
leeuwenhoofd - gehaktballen


Ingrediënten:
700 gr gehakt (varken)
4 eetl water
8 waterkastanjes
3 sjalotjes
5 cm jahe
2 theel sesam olie
1 eetl rijstwijn
1/2 theel zout
3 eetl bloem + 3 eetl water
3 eetl maizena
4 eetl arachide olie
2 eetl kecap manis (donkere soya saus)
2 eetl kecap asin (lichte soya saus)
600 gr chinese kool
2 theel palmsuiker
300 ml kippenbouillon (zie recept)
water

Bereiding:
Meng de bloem en het water goed door elkaar. Hak de waterkastanjes, de sjalotjes en de jahe fijn. Verwijder de onderste nerf van de kool bladeren. Meng het gehakt met het water tot een luchtig geheel en meng er dan de waterkastanjes, de slalotjes, de jahe, de sesam olie, de rijstwijn en het zout erdoor. Vorm van het mengsel 5 grote gehaktballen en bestuif deze met de maizena.
Verhit in een wok de olie en bak de ballen stevig en bruin. Schep de ballen dan uit de pan. Maak de wok schoon en verhit 6 eetl water. Voeg dan de koolbladeren toe en stoom deze voor 5 minuten.
Vul een ovenschaal met 2/3 van de kool en leg daarop de ballen. Dan de bouillon, de palsmuiker en de beide kecaps toevoegen en bedek dit met de rest van de kool.
Bak het geheel zachtjes voor 90 minuten in de oven op 160gr. Leg de kool op een schaal met de ballen gestapled in het midden. Kook de saus in en meng hierdoor het bloemmengsel zodat een dikke saus vormt. Schep deze saus over de ballen en serveer.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36341164