1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Eufrasia .J.M.van Oijen - de Bruin .
Heerlijke recepte heb u , dank u wel .
Eufrasia .J.M.van Oijen - de Bruin .
Ziet er heerlijk uit uw recepten
Pasteitjes in Joomla Article
Anton Hendrikx
wat is mesoyi bast? Bast van de assem/tamarinde boom, zo ja wat is alternatief?
Chris
Hallo,
Net zijn mijn eerste pasteitjes faliekant mislukt. Het recept voor het deeg was: 500gr. zelf...
Metta
Hoi, waar kan ik de oncom kopen in Nederland?

@ zie forum

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hong Shao Shi Zi Tou
leeuwenhoofd - gehaktballen


Ingrediënten:
700 gr gehakt (varken)
4 eetl water
8 waterkastanjes
3 sjalotjes
5 cm jahe
2 theel sesam olie
1 eetl rijstwijn
1/2 theel zout
3 eetl bloem + 3 eetl water
3 eetl maizena
4 eetl arachide olie
2 eetl kecap manis (donkere soya saus)
2 eetl kecap asin (lichte soya saus)
600 gr chinese kool
2 theel palmsuiker
300 ml kippenbouillon (zie recept)
water

Bereiding:
Meng de bloem en het water goed door elkaar. Hak de waterkastanjes, de sjalotjes en de jahe fijn. Verwijder de onderste nerf van de kool bladeren. Meng het gehakt met het water tot een luchtig geheel en meng er dan de waterkastanjes, de slalotjes, de jahe, de sesam olie, de rijstwijn en het zout erdoor. Vorm van het mengsel 5 grote gehaktballen en bestuif deze met de maizena.
Verhit in een wok de olie en bak de ballen stevig en bruin. Schep de ballen dan uit de pan. Maak de wok schoon en verhit 6 eetl water. Voeg dan de koolbladeren toe en stoom deze voor 5 minuten.
Vul een ovenschaal met 2/3 van de kool en leg daarop de ballen. Dan de bouillon, de palsmuiker en de beide kecaps toevoegen en bedek dit met de rest van de kool.
Bak het geheel zachtjes voor 90 minuten in de oven op 160gr. Leg de kool op een schaal met de ballen gestapled in het midden. Kook de saus in en meng hierdoor het bloemmengsel zodat een dikke saus vormt. Schep deze saus over de ballen en serveer.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 51 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34253771