Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Hui Guo Rou

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Hui Guo Rou


Ingrediënten:
400 gr buikspek
3 groene knoflook (suan miao - jonge knoflook stengels)
3 cm jahe
1 eetl rijstwijn
2 eetl chilibonen pasta (duo ban jian)
1 eetl zoete bonen pasta (tian mian jiang)
1 theel palmsuiker
2 theel gefermenteerde zwarte bonen
1 theel kecap manis
1 eetl arachine olie
2 theel sesam olie
400 ml water

Bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en laat dit zachtjes 25 minuten sudderen. Schep het vlees eruit en laat dit een paar uur staan. Snijd het vlees dan in plakjes. Snijd de groene knoflook in 5 cm lange stukjes en rasp de jahe.
Verhit in een wok de olie en bak het vlees snel bruin. Sprenkel de wijn over het vlees en schuif het naar boven.Voeg dan de groene knoflook, de jahe en de chilibonen pasta en bak dit voor 30 seconden. Dan de zoete bonen pasta toevoegen en 30 seconden bakken. Vervolgens de palmsuiker, de kecap en de zwarte bonen toevoegen en meng het vlees erdoor en bak dit nog 30 seconden. Sprenkel de sesam olie erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 134 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085779