1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Rundvlees, gestoofd
uit Hangzhou
ingrediënten:
325 gr schenkel (eventueel hacheevlees)
4 eetl suiker
5 theel sojasaus
6 theel rijstwijn
10 gr gemalen chinese kaneel (cassia*)
3 cm gember
1 sjalot
3 eetl sesam olie
water

bereiding:
Snijd de sjalot fijn en rasp de gember. Blancheer het vlees voor 2 minuten in kokend water en speol het daarna af. Snijd het vlees in stukken.
Meng de suiker met de sojasaus, de rijstwijn, de kaneel, de gember, 3 eetl sesamolie en de sjalot. Leg het vlees in een stoofpan en bedek dit met het mengsel. Voeg zoveel water toe dat het vlees net deket is en laat het vlees minimaal 3 uur zachtjes stoven totdat gaar en zacht is geworden.
Schep het vlees op een schaal en kook de saus in. Giet de saus over het vlees en besprenkel het met de overgebleven eetl sesamolie.

De chinese kaneel is donkerder van kleur en heeft een licht afwijkende smaak. Indien niet voorradig kan je ook de normale kaneel gebruiken.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 170 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35652444