1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...
cheffie
Selamat Makan
Abon Abon in Joomla Article

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Rundvlees, gestoofd
uit Hangzhou
ingrediënten:
325 gr schenkel (eventueel hacheevlees)
4 eetl suiker
5 theel sojasaus
6 theel rijstwijn
10 gr gemalen chinese kaneel (cassia*)
3 cm gember
1 sjalot
3 eetl sesam olie
water

bereiding:
Snijd de sjalot fijn en rasp de gember. Blancheer het vlees voor 2 minuten in kokend water en speol het daarna af. Snijd het vlees in stukken.
Meng de suiker met de sojasaus, de rijstwijn, de kaneel, de gember, 3 eetl sesamolie en de sjalot. Leg het vlees in een stoofpan en bedek dit met het mengsel. Voeg zoveel water toe dat het vlees net deket is en laat het vlees minimaal 3 uur zachtjes stoven totdat gaar en zacht is geworden.
Schep het vlees op een schaal en kook de saus in. Giet de saus over het vlees en besprenkel het met de overgebleven eetl sesamolie.

De chinese kaneel is donkerder van kleur en heeft een licht afwijkende smaak. Indien niet voorradig kan je ook de normale kaneel gebruiken.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 43 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34886795