1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 7 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Siu Yuk 燒肉
Chinees varkensgebraad

Ingrediënten:
500 gr varkensbuik / pork belly
1 lente-ui
3 cm jahe
2 theel Shaoxing wijn
1/2 eetl zout
1 theel lichte kecap
water
 
Marinade:
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel Chinese vijfkruidenpoeder
 
Bereiding:
Was de pork belly en dep droog. Snijd de lente-ui in stukjes en de jahe in dunne plakjes. Leg het vlees in een pan met de lente-ui, de jahe en de wijn en voeg zoveel water toe dat het vlees 2 cm onder water staat. Breng aan de kook en kook het zachtjes voor 15 minuten. Giet af en dep het vlees droog. 
Snijd de speklaag in of prik zoveel mogelijk gaatjes erin zodat het knapperig gaat worden. Wrijf de speklaag in met het zout en het vlees met de kecap en de marinade en laat dit tenminste 3 uur intrekken.
Dek het vlees af met aluminiumfolie. Verhit een oven tot 250 gr en leg het vlees op een rek met de speklaag naar boven. Rooster het vlees voor 30 minuten. Verwijder de aluminiumfolie en verlaag de temperatuur naar 220 gr en rooster het vlees vervolgens nog 15 minuten. Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten. Snijd dan het vlees in stukjes.
 
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 107 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35758681