1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 21 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 29 days ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 3 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Shui Zhu
Sichuan gekookt rundvlees

Ingrediënten:
150 gr biefstuk of ossenhaas
125 gr tauge
1/8 theel zout
2 eetl maizena + 1 eetl water (bij voorkeur zoete aardappel zetmeel)
1 eetl rijstwijn
2 bosuitjes
2 steranijs
8 gedroogde chili pepers
1/2 eetl Sichuan peper
1 eetl doubajiang
1 theel dou-chi
4 teentjes knoflook
4 cm gember
3 eetl olie

Garnering:
koriander blad
bosuitjes (groene deel)

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng dan het zout en de rijstwijn erdoor en laat dit 10 minuten intrekken. Dan de opgeloste maizena erdoor scheppen zodat elk stuk vlees bedekt is.
Snijd de bosuitjes (witte deel), de knoflook en de gember fijn. Verhit in een pan water en blancheer de tauge voor 1 minuut. Giet af en schep de tauge in een kom.
Verhit in een wok 1 eetl olie en bak de helft van de pepers, de helft van sichuan peper en de steranijs todat de geur vrijkomt. Voeg dan de gember, de knoflook en de bosuitjes toe en bak voor 30 seconden. Dan de doubajiang en de dou-chi toevoegen en bak totdat de olie vrijkomt. Vervolgens 1000ml water toevoegen en laat het geheel zachtjes afgesloten vor 20 minuten sudderen. Verwijder dan de vaste onderdelen zodat alleen de bouillon overblijft. Voeg dan het vlees toe en breng aan de kook. Na 30 seconden schep het vlees uit de pan en leg deze op de tauge. Leg de overige chili pepers en de Sichuan peper op het vlees. Schep de bouillon erover. Verhit in een wok 2 eetl olie en giet dit over het vlees. Garneer het met de koriander en de bosuitjes en serveer.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 94 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35959291