zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Babi Bali - varkensvlees op Balinese wijze
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
- Acar Taugé - atjar van tauge
- Rendang nangka - gekruide nangka
- Ikan goreng 2
- Rendang Udang - rendang van garnalen
- Tufi - Rundvlees met sesamzaadjes
- Sambal Tempe Mercon - zeer pittig gebakken tempe
- Babi Tomat
Beef Sinigang - vlees en groente in tamarinde saus


Beef Sinigang
vlees en groente in tamarinde saus
vlees en groente in tamarinde saus
Ingrediënten:
1000 ml water
500 gr rundvlees
4 kleine tomaten
4 rode lomboks
2 sjalotten
2 eetl asem
250 ml water
3 aardappelen
200 gr kouseband
500 gr kangkung (waterspinazie of anders 250 gr spinazie)
1 eetl patis of nam pla (vissaus)
zwarte peper naar smaak
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes, de tomaten in plakjes, de aardappelen in blokjes, de sjalotten fijn en de kouseband in stukjes. Was de kangkung en pluk de blaadjes van de stengels. Meng de asem met het water Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de tomaten, de lomboks, de sjalotten, het asemwater en laat het geheel 25 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de aardappelen toe en laat het geheel nog 25 minuten zachtjes sudderen. Vervolgens de kouseband en de kangkung stengels toevoegen samen met de vissaus en de pepper en dit alles nog 3 minuten sudderen. Als laatste de kangkung blaadjes toevoegen en het geheel nog 3 minuten laten sudderen en serveer.
1000 ml water
500 gr rundvlees
4 kleine tomaten
4 rode lomboks
2 sjalotten
2 eetl asem
250 ml water
3 aardappelen
200 gr kouseband
500 gr kangkung (waterspinazie of anders 250 gr spinazie)
1 eetl patis of nam pla (vissaus)
zwarte peper naar smaak
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes, de tomaten in plakjes, de aardappelen in blokjes, de sjalotten fijn en de kouseband in stukjes. Was de kangkung en pluk de blaadjes van de stengels. Meng de asem met het water Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de tomaten, de lomboks, de sjalotten, het asemwater en laat het geheel 25 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de aardappelen toe en laat het geheel nog 25 minuten zachtjes sudderen. Vervolgens de kouseband en de kangkung stengels toevoegen samen met de vissaus en de pepper en dit alles nog 3 minuten sudderen. Als laatste de kangkung blaadjes toevoegen en het geheel nog 3 minuten laten sudderen en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.