Guinataan Hipon
gestoofde garnalen in een kokosmelksaus
Ingrediënten:
750 gr tijgergarnalen
500 ml dikke kokosmelk (kental, van 2 kokosnoten)
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
1/2 theel peper
1 theel zout
Bereiding:
Maak de garnalen schoon. Hak de knoflook en de jahe fijn. Verhit in een pan de kokosmelk samen met alle ingrediënten en breng aan de kook. Dan op laag vuur voor 15 minuten verder stoven totdat de garnalen gaar zijn geworden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Asem Manis Tempeh - tempé in zoet-zure saus
- See Yo Ngau Yook - rood gestoofd rundvlees
- Dengke Laen - barbeel met een kruidige saus
- Ayam Tempra - gesmoorde kip in een ui en kecapsaus
- Tahu Goreng Bumbu Bali - gebakken tahu met een Balinese saus
- Ayam Kerrie Putih - kip in witte kerrie
- Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
- Yeolmu mulkimchi - zomer radijs kimchi
- Kerang masak cabai hijau asam - gebakken mosselen in een kruidige zurige saus
- Sambal goreng kentang kering
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...