banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Igado - gebakken varkensvlees en lever in saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Igado
gebakken varkensvlees en lever in saus

Ingrediënten:
1 rode paprika
450 gr varkensvlees
450 gr lever
1 ui
5 teentjes knoflook
130 ml azijn
4 eetl soja saus
250 ml water
1/2 theel peper
2 salam/laurier blad
75 gr erwten
1 theel zout
1 eetl olie

Bereiding:
Snijd de paprika, het varkensvlees en de lever in dunne reepjes. Snijd de ui in dunne plakjes en hak de knoflook fijn.
Meng in een kom het varkensvlees samen met de azijn, de soja saus, de ui, de knoflook, de salam en de peper en laat dit 20 minuten marineren. Schep het vlees uit de kom en laat het uitlekken. Bewaar de marinade.
Verhit in een pan de olie en bak de paprika voor 30 seconden en zet apart.
Voeg dan het varkensvlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Dan de ui en de knoflook toevoegen en bak voor 2 minuten. Dan de marinade toevoegen en breng aan de kook en laat het voor 4 minuten zachtjes koken. Dan het water toevoegen en breng aan de kook en dan op laag vuur 20 minutn koken totdat het vlees vrijwel gaar is en de saus indikt.
Dan de lever toevoegen en roer voor5 minuten totdat de lever gaar is geworden en de saus is ingedikt. Dan de erwten toevoegen en kook het voor 3 minuten. Dan de paprika en het zout toevoegen en nog 1 minuut koken. Serveer.


Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 260 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38898813