zoeken
Recente reacties




Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.


Laatst gelezen
- Sambal Goreng Daging Cincang - gehakballetjes in saus
- Udang Patai Lado Ijau
- Laksa Goreng Babi - gebakken laksa met varkensvlees
- Gulai Daun Singkong Tumbuk - gegrilde vis met cassavebladeren
- Bami goreng - gebakken mie
- Babi Taoco - varkensvlees met taoco
- Gedang Mekuah - groene papayasoep
- Gurami Semur - kruidige gestoofde goerami
- Guy op dok jan - gestoofde kip met een rijke steranijs saus
- Sambal ebbie
Humba - Buikspek met kruidige saus


Humba
Buikspek met kruidige saus
Ingrediënten:
1500 gr buikspek
7 teentjes knoflook
150 ml witte azijn
4 eetl kecap manis
250 gr palmsuiker
2 eetl gezouten zwarte bonen
1 theel peper
2 salam blaadjes
2 ster anijs
4 eetl pinda’s
2000 ml water
bereiding:
Leg in een pan het buikspek en vul de pan met het water totdat het vlees onder staat. Laat het geheel tenminste 10 minuten koken. Schep het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Meng de overige ingrediënten goed door elkaar en roer dit totdat de palmsuiker is opgelost (marinade). Snijd het vlees in dikke plakken en meng dit door de gemaakt marinade en laats dit tenminste 12 uur intrekken. Verwijder het gestolde vet van het kookvocht. Leg het vlees met de marinade weer terug in de pan en laat het 3 uur zachtjes koken totdat het vlees gaar is geworden. Schep het vlees uit de pan, verwijder de salamblaadjes en laat het vocht verder indikken tot een saus en giet dit over het vlees en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.