banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 17 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Lengua Estofado
stoofpotje van rundvlees met olijven

Ingrediënten:
900 gr ossentong
6 eetl bloem
400 gr tomaten
200 ml witte wijn
1 ui
4 teentjes knoflook
2 eetl palmsuiker
2 eetl kecap / sojasaus
1 eetl azijn
5 laurier blaadjes
125 gr champignons
225 gr groene olijven, ontpit
60 gr zwarte olijven, ontpit
250 ml runderbouillon
1/2 theel zout
1/2 theel peper
4 eetl olie
 
Bereiding:
Kook eerst de tong gaar (snelkookpan 45 minuten), laat afkoelen en verwijder het vel. Snijd het vlees daarna in plakjes. Wentel de plakjes door de bloem en schud deze af.
Hak de knoflook fijn, de ui in dunne plakjes en de tomaten in kleine blokjes. Snijd de champignons en de zwarte olijven in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees voor 1 minuut per kant. Zet het vlees daarna opzij. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze zacht. Dan de tomaten en de wijn toevoegen en meng alles goed.
Voeg het vlees toe samen met de kecap en de bouillon en breng aan de kook. Dan de laurier toevoegen en laat het geheel zachtjes afgesloten sudderen totdat de saus is gehalveerd. Dan de azijn toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de champignons, de palmsuiker en de olijven toevoegen en laat het zachtjes 7 minuten sudderen. Schep dan de peper en het zout erdoor en serveer.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 64 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36338004