1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 7 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 8 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
1 Comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Menudo
stoofschotel van varken, lever en aardappel
Ingrediënten:
250 gr varkensvlees
250 ml water
2 eetl olie
5 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 tomaten
175 ml tomatenpuree
150 gr varkenslever
1 laurier blaadje
2 aardappelen
2 theel vissaus (patis of nam pla)
1/2 theel zwarte peper
1 rode paprika
75 gr kikkererwten

Bereiding:
Snijd het vlees en de lever in blokjes. Snijd de knoflook fijn en de paprika en de aardappelen in blokjes. Snijd de tomaten in kleine partjes. Verhit in een pan het water en kook hierin het vlees voor 10 minuten. Zeef daarna de bouillon en houd 125 ml apart. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de knoflook goudbruin. Voeg dan de sjallotten toe en bak deze glazig. Voeg vervolgens de tomaten en de tomatenpuree toe en bak dit totdat de tomaten zacht zijn geworden. Dan de lever, de laurier en het vlees toevoegen en dit 5 minuten doorbakken. Vervolgens de bouillon en de aardappelen toevoegen en het geheel 10 minuten zachtjes laten sudderen. Roer vervolgens de peper en de vissaus erdoor gevolgd door de kikkererwten en de paprika en dit alles nog 10 minuten laten sudderen.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    hills · 2 years ago
    Wij hebben deze menudo gemaakt met 250gr lever , geen varkensvlees , geen kikkererten en 6 aardappelen ipv 2 geen sjalotten maar ui

    perfect goed recept een 9 volgens mijn aziatische vrouw beter dan haar menudo en dat zegt wat !!!

who is online

We hebben 134 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35753277