Laatst gelezen
- Etli Kuru Fasulye - witte bonen met lamsvlees
- Saganaki - gebakken feta
- Courgettekoekjes in tomatencoulis
- courgette fritti
- Coniglio al limone - Konijn met citroen
- Garidhes Saganaki - Gegratineerde garnalen in tomaten-roomsaus
- Charides - Garnalen
- Stracotto all'Emiliana - rundvlees met rode wijnsaus
- Fasolja Soepa - Witte Bonensoep
- Scaloppine al marsala - Kalkoen met marsala
Húmus Mé Tachíni - Kikkererwten salade van Cyprus
Húmus Mé Tachíni
Kikkererwten salade van Cyprus
ingrediënten:
500 gr kikkererwten
3 teentjes knoflook
125 gr tahini
zout en peper naar smaak
2 citroenen, sap
1 eetl peterselie, gehakt
125 ml olijfolie
½ theel bakpoeder
bereiding:
Kook de kikkererwten met het bakpoeder in water voor 2 uur en laat deze uitlekken. Meng de tahini met 2 eetl water tot een homogene massa. Snijd de knoflook zeer fijn en meng dit samen met de peterselie, het zout en de peper. Meng dit mengsel door de tahini en voeg de kikkererwten toe en laat dit tenminste 2 uur staan voor het serveren.
Kikkererwten salade van Cyprus
ingrediënten:
500 gr kikkererwten
3 teentjes knoflook
125 gr tahini
zout en peper naar smaak
2 citroenen, sap
1 eetl peterselie, gehakt
125 ml olijfolie
½ theel bakpoeder
bereiding:
Kook de kikkererwten met het bakpoeder in water voor 2 uur en laat deze uitlekken. Meng de tahini met 2 eetl water tot een homogene massa. Snijd de knoflook zeer fijn en meng dit samen met de peterselie, het zout en de peper. Meng dit mengsel door de tahini en voeg de kikkererwten toe en laat dit tenminste 2 uur staan voor het serveren.