Laatst gelezen
- Pandsari Salata - Rode bietensalade
- Chirino Me Prassa - varkenslvees met prei
- Gambas al Ajillo - knoflook garnalen/gambas
- Garnalensoep
- Funghi alla Trapanese - Gevulde champignons
- Firinda Hardalli Kuzu Budu - Geroosterde Lamsbout met mosterd
- Biber Ve Patlican Dolmasi - Gevulde pepers en tomaten
- Cacik- yoghurt met komkommer en knoflook
- Patate al forno
- Kochilia Elinika - St-Jacobs-schelp
Kotopoulo Kanela - Kip met kaneel
Kotopoulo Kanela
Kip met kaneel
Ingrediënten:
1 kip
zout
peper
100 g boter
2 rode uien
1,25 dl runder- of kippebouillon
3 teentjes knoflook
8 tomaten
2,5 dl witte wijn
1 el tomatenpuree
250 g bleekselderij
2 el fijngehakte peterselie
500 g lintpasta
2 el geraspte kaas
1/2 tl kaneel
Bereiding:
De kip in porties verdelen en met zout en peper naar smaak bestrooien. Boter in een casserole verhitten en de stukken kip aan alle kanten bruin braden. De uien pellen, in ringen snijden en bij het vlees leggen. Bouillon erbij gieten en de kip afgedekt in een voorverwarmde oven smoren.
Voor de saus:
de teentjes knoflook pellen, fijn-snipperen en door zout wrijven. Tomaten even in kokend water leggen, in koud water dompelen, ontvellen en in plakjes snijden. Wijn met tomaten en knoflook aan de kook brengen en de tomatenpuree erdoor roeren. Bleekselderij schoonmaken wassen en in reepjes snijden, bij de saus doen en met peper en zout op smaak brengen. Op laag vuur ca 15 minuten zachtjes laten koken. De fijngehakte peterselie in de saus strooien. Lintpasta in kokend water met zout 'al dente' koken, in een vergiet met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. De pasta in een voorverwarmde schotel doen en met de helft van de geraspte kaas vermengen. De gare stukken kip met kaneel bestrooien en over de lintpasta verdelen. Tomatensaus erover gieten en ten slotte met geraspte kaas bestrooien.
Kip met kaneel
Ingrediënten:
1 kip
zout
peper
100 g boter
2 rode uien
1,25 dl runder- of kippebouillon
3 teentjes knoflook
8 tomaten
2,5 dl witte wijn
1 el tomatenpuree
250 g bleekselderij
2 el fijngehakte peterselie
500 g lintpasta
2 el geraspte kaas
1/2 tl kaneel
Bereiding:
De kip in porties verdelen en met zout en peper naar smaak bestrooien. Boter in een casserole verhitten en de stukken kip aan alle kanten bruin braden. De uien pellen, in ringen snijden en bij het vlees leggen. Bouillon erbij gieten en de kip afgedekt in een voorverwarmde oven smoren.
Voor de saus:
de teentjes knoflook pellen, fijn-snipperen en door zout wrijven. Tomaten even in kokend water leggen, in koud water dompelen, ontvellen en in plakjes snijden. Wijn met tomaten en knoflook aan de kook brengen en de tomatenpuree erdoor roeren. Bleekselderij schoonmaken wassen en in reepjes snijden, bij de saus doen en met peper en zout op smaak brengen. Op laag vuur ca 15 minuten zachtjes laten koken. De fijngehakte peterselie in de saus strooien. Lintpasta in kokend water met zout 'al dente' koken, in een vergiet met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. De pasta in een voorverwarmde schotel doen en met de helft van de geraspte kaas vermengen. De gare stukken kip met kaneel bestrooien en over de lintpasta verdelen. Tomatensaus erover gieten en ten slotte met geraspte kaas bestrooien.