Kota Me Macaronia - Kip met macaroni
Kota Me Macaronia
Kip met macaroni
Ingrediënten:
1250 gr kip
¼ theel zout
¼ theel peper
7 eetl olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tomaten
1 eetl gehakte peterselie
1 theel oregano
200 ml witte wijn
250 gr macaroni
100 gr geraspte kaas
water
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met de peper en het zout. Snijd de tomaten, de knoflook en de ui fijn. Verhit in een pan de olie en bak de kip rondom bruin en schep deze uit de pan. Voeg de ui en de knoflook toe en bak dit kort. Dan de tomaat, de peterselie, de oregano en de wijn toevoegen. Voeg de kip weer toe en laat het geheel 45 minuten afgesloten zachtjes sudderen.
Kook de macaroni in het water al dente en laat het uitlekken. Schep de kip uit de saus en voeg de macaroni toe. Schep de macaroni op een schaal, leg de kip erop en bestrooi het geheel met de kaas.
Kip met macaroni
Ingrediënten:
1250 gr kip
¼ theel zout
¼ theel peper
7 eetl olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tomaten
1 eetl gehakte peterselie
1 theel oregano
200 ml witte wijn
250 gr macaroni
100 gr geraspte kaas
water
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met de peper en het zout. Snijd de tomaten, de knoflook en de ui fijn. Verhit in een pan de olie en bak de kip rondom bruin en schep deze uit de pan. Voeg de ui en de knoflook toe en bak dit kort. Dan de tomaat, de peterselie, de oregano en de wijn toevoegen. Voeg de kip weer toe en laat het geheel 45 minuten afgesloten zachtjes sudderen.
Kook de macaroni in het water al dente en laat het uitlekken. Schep de kip uit de saus en voeg de macaroni toe. Schep de macaroni op een schaal, leg de kip erop en bestrooi het geheel met de kaas.