Laatst gelezen
- Cocido Gallego
- Kotópoulo lemonáto - Kip met citroen
- Croquetas de Chorizo - kroketjes van chorizo
- Ezo Gelin - linzen met rijst en pasta
- Pollo a las hierbas - Kip met kruiden
- Kefalotiri sachanakji - Gebakken kaas
- Riñones al Jerez - Niertjes in sherrysaus
- Kokoretsi - Gegrillde lamsspiesjes
- Sauté di Vongole - gebakken mosselen
- Zuppa Pavese
Kotópoulo Kapamá - Gestoofde kip
Kotópoulo Kapamá
Gestoofde kip
ingrediënten:
1500 gr kip
125 ml witte wijn (Peza Tsantali)
7 eetl boter
2 theel zout
3 sjalotten
1/2 theel peper
500 gr tomaten
Bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Hak de tomaten fijn en snijd de sjalotten fijn. Verhit in een pan de boter. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin. Schep de kip uit de pan. Voeg de sjalotten toe en bak deze voor 2 minuten/ Dan de tomaten, de wijn, de peper en het zout toevoegen en voeg dan de kip toe. Laat het geheel zachtjes afgesloten sudderen totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Gestoofde kip
ingrediënten:
1500 gr kip
125 ml witte wijn (Peza Tsantali)
7 eetl boter
2 theel zout
3 sjalotten
1/2 theel peper
500 gr tomaten
Bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Hak de tomaten fijn en snijd de sjalotten fijn. Verhit in een pan de boter. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin. Schep de kip uit de pan. Voeg de sjalotten toe en bak deze voor 2 minuten/ Dan de tomaten, de wijn, de peper en het zout toevoegen en voeg dan de kip toe. Laat het geheel zachtjes afgesloten sudderen totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.