Laatst gelezen
- Sebzeli piring pilavi - Rijstschotel met krenten en noten
- courgette fritti
- Saganaki - gebakken feta
- Maridhes tighanites - Gefrituurde sardientjes
- Spanaki - spinazie uit de oven
- Moshári psitó katsarólas - gebraden kalfsvlees
- Knoflookdip
- Kastano soupa - kastanjesoep
- Arni Xydato - gebakken lamsbout
- Courgettekoekjes in tomatencoulis
Arni a la chasapa - Gesmoorde lamskoteletten
Arni a la chasapa
Gesmoorde lamskoteletten
Ingrediënten:
8 lamskoteletten
2 citroenen
6 eetl olijfolie
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl boter
1000 gr tomaten
1 laurierblaadje
2 teentjes knoflook
Bereiding:
Besprenkel het vlees met het sap van 1 citroen, het zout en de peper en laat dit 10 minuten marineren. Snijd de andere citroen en de knoflook in plakjes. Beboter een ovenschaal en leg het vlees, de tomaten, de plakjes citroen en de knoflook in laagjes op elkaar. Voeg het laurierblad toe. Bak het vlees zachtjes in een overn op 160 gr in 1 uur gaar.
Gesmoorde lamskoteletten
Ingrediënten:
8 lamskoteletten
2 citroenen
6 eetl olijfolie
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl boter
1000 gr tomaten
1 laurierblaadje
2 teentjes knoflook
Bereiding:
Besprenkel het vlees met het sap van 1 citroen, het zout en de peper en laat dit 10 minuten marineren. Snijd de andere citroen en de knoflook in plakjes. Beboter een ovenschaal en leg het vlees, de tomaten, de plakjes citroen en de knoflook in laagjes op elkaar. Voeg het laurierblad toe. Bak het vlees zachtjes in een overn op 160 gr in 1 uur gaar.