Laatst gelezen
- Yogurtlu Havuc Salatasi - wortelsalade met yoghurt
- Smacafan
- Canederli
- Pinchos Morunos - Moorse spiesjes
- Involtini al sugo - Kalfsrolletjes met saus
- Omeletta me patates
- Balik Bugulamasi - stoofpotje van vis
- Piperjes Jemistes - gevulde paprika's
- Moscharaki - In wijn gestoofd kalfsvlees
- Kiymali Sarma - Gevulde wijnbladeren met gehakt
Moscari stifado - kalfsvlees met uien
Moscari stifado
kalfsvlees met uien
Ingrediënten:
1000 gr kalfslvees
1500 gr sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 ui
3 eetl wijnazijn
500 gr tomaten
1 laurierblad
1/2 theel zout
12 peperkorrels
water
olie
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de ui fijn. Ontvle de tomaten en snijd deze in stukjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak hierin het ui glazig. Voeg dan het vlees toe en braad dit rondom bruin. Dan het zout, de peper, de azijn, de knoflook, de laurier en de tomaten toevoegen en 1 minuut bakken. Vervolgens zoveel water toevoegen dat het vlees niet niet onder staat en laat het geheel zachtjes stoven.
Maak de sjalotjes schoon en bestrooi deze met zout. Verhit in een pan voldoende olie en bak de slajotjes rondom bruin en gaar. Voeg deze bij het vlees en laat nog 10 minuten meesudderen en serveer.