Laatst gelezen
- Sardinas a la mostaza - Sardines met prei en mosterdsaus
- Briam - groenteschotel uit de oven
- Gevulde nectarines met forel
- Gambas al pil pil - gepeperde gamba's
- Ami kleftiko - Lamsvlees op Cypriaanse manier uit de oven
- Ali Nazik - aubergine-yoghurt-gehakt in laagjes
- Fasulye piyazi - Witte bonen salade
- Salade met peer en geitenkaas
- Canederli
- Fasolatha - witte bonen soep
Chirino juwetsi - Varkensvlees in Retsina
Chirino juwetsi
Varkensvlees in Retsina
Ingrediënten:
800 gr varkensvlees (schouder)
60 gr boter
6 sjalotjes
125 ml tomatensap
125 ml Retsina
750 gr aardappelen
bereiding:
Snijd het vlees en de aardappelen in blokjes en de sjalotjes fijn. Verhit in een pan de boter en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze 3 minuten. Dan de tomatensap, de retsina en de aardappelen toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten stoven.