Laatst gelezen
- Aceitunas fritas - Gebakken olijven
- Pilav
- Bocaditos de Cabrales - Gefrituurde kaasballetjes
- Biber Ve Patlican Dolmasi - Gevulde pepers en tomaten
- Kuzu Etli Bamya - Lamsvlees met okra
- Glikathia - Zwezerik van lam of kalf
- Charides - Garnalen
- Burrida - vissoep
- Kiymali Cep Böregi - bladerdeeg rolletjes met gehakt
- Tournedos di manzo al pepe rosa
Dolmadakia - gevulde wijnbladeren
Dolmadakia
gevulde wijnbladeren
Ingrediënten:
500 gr wijnbladeren
250 ml olie
250 ml water
bord
water
ingrediënten vulling:
3 uien
150 gr rijst
2 eetl fijngehakte dille
2 eetl fijngehakte peterselie
1/4 theel jinten
1/4 theel kruizemunt
3 limoenen, sap
250 ml water
1/2 theel peper
1/2 theel zout
200 ml olie
Bereiding:
Was de bladeren en maak deze schoon. Verhit in een pan het water en kook de bladeren voor 5 minuten, daarna goed uitlekken. Snijd de uien fijn. Meng de ingrediënten voor de vulling goed doorelkaar. Schep een lepel van de vulling op een wijnblad en vouw deze dicht als een pakketje/rolletje/ Leng de rolletjes in een pan en giet darop de olie en het water. Leg op de pakketjes/rolletjes een bord. Kook de pakketes/rolletjes totdat het water vrijwel is ingekookt
gevulde wijnbladeren
Ingrediënten:
500 gr wijnbladeren
250 ml olie
250 ml water
bord
water
ingrediënten vulling:
3 uien
150 gr rijst
2 eetl fijngehakte dille
2 eetl fijngehakte peterselie
1/4 theel jinten
1/4 theel kruizemunt
3 limoenen, sap
250 ml water
1/2 theel peper
1/2 theel zout
200 ml olie
Bereiding:
Was de bladeren en maak deze schoon. Verhit in een pan het water en kook de bladeren voor 5 minuten, daarna goed uitlekken. Snijd de uien fijn. Meng de ingrediënten voor de vulling goed doorelkaar. Schep een lepel van de vulling op een wijnblad en vouw deze dicht als een pakketje/rolletje/ Leng de rolletjes in een pan en giet darop de olie en het water. Leg op de pakketjes/rolletjes een bord. Kook de pakketes/rolletjes totdat het water vrijwel is ingekookt