Ingrediënten:
8 artisjokken
1 1/2 citroenen, sap
1 1/2 citroenen
zout naar smaak
2 bosjes basilicum
600 gr Griekse yoghurt
peper naar smaak
1/4 theel suiker
150 gr tarama
1/4 theel cayennepeper
water
bereiding:
Maak de artisjokken schoon en verwijder de buitenste blaadjes en de onderkant van de steel. Snijd de citroenen in schijfjes. Besprenkel de artisjokken met het citroensap. Verhit en water in een pan en voeg de atisjokken toe en laat deze 10 minuten koelen. Daarna afgieten en af laten koelen. Pluk de basilicum blaadjes en snijd deze fijn. Meng dit met 400 ml yoghurt, het citroensap, het zout, de peper en de suiker tot een saus. Meng de 200 ml yoghurt met de tarama, het zout, de cayennepeper en 1 eetl citroensap tot een saus. Snijd de artisjokken doormidden en serveer deze met de schijfjes citroen en beide dipsausen.