Laatst gelezen
- Firinda Domates - Gestoofde tomaten
- Dügün çorbasi - bruiloftsoep
- Boquerones fritos - Gefrituurde ansjovis
- Sikothakia tis kottas me saltsa - kippenlevers in madeirasaus
- Smacafan
- Aceitunas negras Aderezadas - Gemarineerde olijven
- Risotto con asparagi
- Spigola al sale
- Levrek firin - gevulde baars
- Caciucco alla Livornese
Dolmadákia mé rizi - Druivenbladeren gevuld met rijst
Dolmadákia mé rizi
Druivenbladeren gevuld met rijst
Ingrediënten:
200 gr druivenbladeren
400 gr rijst
3 uien
250 ml olijfolie
3 eetl pijnboompitten
2 eetl peterselie, gehakt
1 eetl munt, gehakt
1 theel zout
1 theel peper
1 theel suiker
2 citroenen, sap
500 ml water
water
Bereiding:
Blanceehr de druivenblanderen 5 minuten in water en laat deze daarna uitlekken en afkoelen. Was de rijst. Snijd de uien zeer fijn. Verhit 4 eetl olie en fruit de uien voor 3 minuten. Voeg dan de rijst en de pijnboompitten toe samen met 500 ml water, het zout, de peper, de suiker, de munt en de peterselie en het geheel zachtje laten koken totdat de rijst halfgaar is.
Schep dan 1 theel vulling op een druivenblad en vouw en rol deze op. Vul een pan met de rolletjes en strooi over elke laag wat peper en zout. Giet de overgebelven olie over de rolletjes en zet een bord op de rolletjes. Giet het citroensap over de rolletjes en vul de pan met water totdat de rolletjes net onderstaan. Kook vervolgens zachtjes de rolletjes in 1 uur gaar.
Druivenbladeren gevuld met rijst
Ingrediënten:
200 gr druivenbladeren
400 gr rijst
3 uien
250 ml olijfolie
3 eetl pijnboompitten
2 eetl peterselie, gehakt
1 eetl munt, gehakt
1 theel zout
1 theel peper
1 theel suiker
2 citroenen, sap
500 ml water
water
Bereiding:
Blanceehr de druivenblanderen 5 minuten in water en laat deze daarna uitlekken en afkoelen. Was de rijst. Snijd de uien zeer fijn. Verhit 4 eetl olie en fruit de uien voor 3 minuten. Voeg dan de rijst en de pijnboompitten toe samen met 500 ml water, het zout, de peper, de suiker, de munt en de peterselie en het geheel zachtje laten koken totdat de rijst halfgaar is.
Schep dan 1 theel vulling op een druivenblad en vouw en rol deze op. Vul een pan met de rolletjes en strooi over elke laag wat peper en zout. Giet de overgebelven olie over de rolletjes en zet een bord op de rolletjes. Giet het citroensap over de rolletjes en vul de pan met water totdat de rolletjes net onderstaan. Kook vervolgens zachtjes de rolletjes in 1 uur gaar.