Laatst gelezen
- Cacik- yoghurt met komkommer en knoflook
- Sirena na skara - geroosterde kaas
- Kakavia - vissoep
- Fasulye piyazi - Witte bonen salade
- Pilaki - gedroogde wittebonen in saus
- Lachano Aspro - Witte kool salade
- courgette fritti
- Avgolemono saltsa - ei-citroensaus
- Aros de Cebolla - Gefrituurde uienringen
- Spaghetti al Ranceto
Garidhes Saganaki - Gegratineerde garnalen in tomaten-roomsaus
Garidhes Saganaki
Gegratineerde garnalen in tomaten-roomsaus
ingrediënten:
200 gr garnalen
1 eetl boter
2 lenteuitjes
200 gr tomaten
125 ml slagroom
2 eetl metaxa
1 theel peper
1/2 the lzout
1/4 theel suiker
75 gr feta
60 gr kasseri
4 takjes dille
Bereiding:
Snijd de kaas in 4 plakjes. Pureer de tomaten en snijd de lenteuitjes in ringetjes. Verhit in een pan 1 eetl boter en bak hierin de lenteuitjes voor 1 minuut en voeg dan de tomaten, de slagroom en de metaxa toe en laat het koken totdat het een saus is geworden. Meng dan de peper, het zout en de suiker erdoor. Leg de garnalen in een ovenschaaltje en leg de feta erop en giet de saus, gevolgd door een plakje kasseri. Bak de schaaltjes voor 15 minuten een een voorverwamrde oven op 220 grande voor 15 minuten totdat de bovenkant goubruin is geworden. Hak de dille fijn en strooi de schaaltjes en serveer.
Gegratineerde garnalen in tomaten-roomsaus
ingrediënten:
200 gr garnalen
1 eetl boter
2 lenteuitjes
200 gr tomaten
125 ml slagroom
2 eetl metaxa
1 theel peper
1/2 the lzout
1/4 theel suiker
75 gr feta
60 gr kasseri
4 takjes dille
Bereiding:
Snijd de kaas in 4 plakjes. Pureer de tomaten en snijd de lenteuitjes in ringetjes. Verhit in een pan 1 eetl boter en bak hierin de lenteuitjes voor 1 minuut en voeg dan de tomaten, de slagroom en de metaxa toe en laat het koken totdat het een saus is geworden. Meng dan de peper, het zout en de suiker erdoor. Leg de garnalen in een ovenschaaltje en leg de feta erop en giet de saus, gevolgd door een plakje kasseri. Bak de schaaltjes voor 15 minuten een een voorverwamrde oven op 220 grande voor 15 minuten totdat de bovenkant goubruin is geworden. Hak de dille fijn en strooi de schaaltjes en serveer.