Laatst gelezen
- Albondigas - gehaktballetjes
- Melanzane alla mozzarella
- Kokoretsi - Gegrillde lamsspiesjes
- Ankara Tavasi - lamsbout met groenten uit de oven
- Spaghetti al Ranceto
- Chipirones a la plancha - Kleine gebakken inktvisjes
- Kolokythia yiachni - Gestoofde courgettes
- Dügün çorbasi - bruiloftsoep
- Koyün et süyü - lamssoep met groenten
- Aceitunas fritos - Gebakken olijven
Charides - Garnalen
Charides
Garnalen
Ingrediënten:
750 gr gamba's
2 vleestomaten
3 sjalotten
1 teentjes knoflook
1 eetl suiker
zout naar smaak
1/2 theel peper
1 laurierblaadje
2 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de tomaten fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de tomaten, de laurier, de suiker, het zout en de peper toe en laat dir 30 minuten zachtjes sudderen. Dan de garnalen toevoeg en dit nog 5 minuten sudderen. Vervolgens in een ovenschaal gieten en dit 10 minuten in een op 170 gr verwarmde oven bakken.
Garnalen
Ingrediënten:
750 gr gamba's
2 vleestomaten
3 sjalotten
1 teentjes knoflook
1 eetl suiker
zout naar smaak
1/2 theel peper
1 laurierblaadje
2 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de tomaten fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de tomaten, de laurier, de suiker, het zout en de peper toe en laat dir 30 minuten zachtjes sudderen. Dan de garnalen toevoeg en dit nog 5 minuten sudderen. Vervolgens in een ovenschaal gieten en dit 10 minuten in een op 170 gr verwarmde oven bakken.