Laatst gelezen
- Gevulde nectarines met forel
- Creoli alla Molisana - Pasta met spek
- Lepre in salmì - gestoofde haas in saus
- Tiri Gaganaki - gebakken kaas
- Agnello con le olive - lamsvlees met olijven
- Agnello al finocchietto
- Aceitunas - Gemarineerde olijven
- Risotto con asparagi
- Bucatini all'Amatriciana - pasta met spek
- Sirena na skara - geroosterde kaas
Gemista - gevulde tomaten
Gemista
gevulde tomaten
Ingrediënten:
12 vleestomaten
200 gr rijst
250 gr rundergehakt
2 uien
1 theel jinten
6 eetl olijfolie
1 theel peper
1 theel zout
4 takjes peterselie
6 eetl paneermeel
300 ml water
Bereiding:
Snijd de uien fijn en hak de peterelie fijn. Snijd de kapjes van de tomaten af en verwijder het vruchtvlees. Bestooi de tomaten met het zout. Pureer het vruchtvlees. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de uien voor 3 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Vervolgens het gepureerde vruchtvlees toevoegen en dit 5 minuten zachtjes laten sudderen. Dan de rijst, de peterselie, de jinten en de peper toevoegen en het geheel zchtjes laten sudderen totdat de rijst halfgaar is. Vul de tomaten met het mengsel en zet deze in een overschaal. Leg de kapjes weer op de tomaten en besprenkel deze met de overgebleven olie en het paneermeel. Voeg het water toe aan de ovenschaal en bak de tomaten in een voorverwarmde oven op 160 gr in 45 minuten verder gaar.
gevulde tomaten
Ingrediënten:
12 vleestomaten
200 gr rijst
250 gr rundergehakt
2 uien
1 theel jinten
6 eetl olijfolie
1 theel peper
1 theel zout
4 takjes peterselie
6 eetl paneermeel
300 ml water
Bereiding:
Snijd de uien fijn en hak de peterelie fijn. Snijd de kapjes van de tomaten af en verwijder het vruchtvlees. Bestooi de tomaten met het zout. Pureer het vruchtvlees. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de uien voor 3 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Vervolgens het gepureerde vruchtvlees toevoegen en dit 5 minuten zachtjes laten sudderen. Dan de rijst, de peterselie, de jinten en de peper toevoegen en het geheel zchtjes laten sudderen totdat de rijst halfgaar is. Vul de tomaten met het mengsel en zet deze in een overschaal. Leg de kapjes weer op de tomaten en besprenkel deze met de overgebleven olie en het paneermeel. Voeg het water toe aan de ovenschaal en bak de tomaten in een voorverwarmde oven op 160 gr in 45 minuten verder gaar.