Laatst gelezen
- Piyaz - witte bonen salade
- Ossobuco
- Pescado Frito - Vis met een korstje
- Briam - groenteschotel uit de oven
- Aceitunas al Requeson - Pasta van zwarte olijven en roomkaas
- Cacik 2 yoghurt met komkommer en knoflook
- Riñones al Jerez - Niertjes in sherrysaus
- Aceitunas - Gemarineerde olijven
- Alcachofas fritas - Gefrituurde artisjokken
- Sardinas a la mostaza - Sardines met prei en mosterdsaus
Patátes Yemistés - Gevulde Aardappel
Patátes Yemistés
Grieks Gevulde Aardappel
ingrediënten:
8 stevige aardappels
2 eetl paneermeel
1 ui
400 gr geraspte kaas
2 eetl gemengde kruiden (peterselie, oregano, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat)
2 eetl olijfolie
2 eetl boter
zout en peper naar smaak
water
bereiding:
Snijd de ui fijn. Schil de aardappelen en hol deze uit en rasp dat. Verhit in een pan de olie en bak de ui voor 2 minuten. Voeg dan de kruiden, de peper en het zout toe. Meng 300 gr van de kaas door het mengsel en vul hiermee de aardappelen. Leg de aardappelen in een ovenschaal en vul deze met water totdat de aardappeln half onder staan. Strooi de kaas samen met het paneermeel over de aardappelen. Smelt in een pan de boter en giet dit over de aardappelen. Bak de aardappelen in een oven voor 60 minuten op 180gr.