Salsa Rossa
Ingrediënten:
1000 gr tomaten
2 sjalotjes
1 stengel bleekselderij
3 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 wortel
2 eetl olijfolie
2 ansjovis filets
2 takjes rozemarijn
4 eetl basilicum
4 eetl peterselie
2 eetl rode wijnazijn
1 eetl suiker
2 rode rawits
zout naar smaak
olie
bereiding:
Ontvel de tomaten en hak deze fijn. Snijd of hak de sjalotjes, de bleekselderij, de knoflook, de paparika, de wortel, de ansjovis, de basilicum, de peterselie en de rawits fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de bleekselderij, de wortel, de knoflook en de parika voor 3 minuten Voeg dan de vis toe en vervolgens de tomaten, de rosemarijn en het zout en laat het geheel zachtjs 40 minuten suidderen. Verwijder de rozemarijn en pureer de saus. Dan vervolgens de azijn, de suiker en de rawits toevoegen en nog 10 minuten laten sudderen. Schep vervolgens de peterselie en de basilum erdoor.